Så bra är nya iPhone 7

Publicerad: 2016-09-09 10:45 | Taggar: Kategorier:

Nu har Apple lanserat nya iPhone 7 – med förbättrad kamera, längre batteritid och två inbyggda högtalare. Dessutom är den nya modellen vattentät.

När den nya modellen av iPhone nyligen presenterades på ett event i San Francisco stod det klart att de riktigt stora nyheterna uteblev – men att en redan bra smartphone nu har blivit ännu bättre. Störst fokus fick den nya förbättrade kameran, något som lär glädja en alltmer ”instagramifierad” kundkrets.

– Vi säger inte att ni ska slänga era systemkameror, men det här är den bästa kameran vi någonsin gjort på en iPhone, och det är den bästa kameran som någonsin har funnits i en smartphone, säger Apples marknadschef Phil Schiller.

Förbättrad kamera
Den nya kameran är mer ljusstark än tidigare och dessutom utrustad med optisk bildstabilisering, vilket kommer att ge skarpare och bättre bilder i dåliga ljusförhållanden. Den största förbättringen hittas i premiummodellen ”iPhone 7 plus”, som faktiskt har utrustats med två kameralinser bredvid varandra – en ”vanlig” med vidvinkelfunktion och en ny med 55 mm brännvidd. Det ger användaren möjligheten att komma ännu närmare sitt motiv utan att använda den digitala zoomen. Även kameran på ”insidan” har förbättrats vilket borgar för ännu snyggare selfie.

Trådlösa hörlurar
En annan sak som fick mycket uppmärksamhet är att iPhone 7 saknar en traditionell analog 3,5 mm hörlursutgång, och i stället levereras med hörlurar som kopplas in i laddningskontakten. Tanken från Apples sida är att frigöra mer utrymme i telefonens inre för andra förbättringar, samt att de tror att framtiden för hörlurar är trådlös och digital. Men för dig som gillar trassliga sladdar så medföljer en adapter för traditionella hörlurar. Detta innebär dock att du inte kommer kunna använda hörlurar med sladd samtidigt som du laddar telefonen.

Äntligen vattentät
Den nya modellen verkar däremot bli mer stryktålig än tidigare versioner. iPhone 7 är nämligen vatten- och dammtålig, vilket möjliggör ett mer avslappnat användande under regniga höstdagar och  svettiga löprundor. Att ramla i en kanal när man letar Pokémons är dock fortfarande inte att rekommendera.

Andra förbättringar är att processorn i telefonen kommer vara snabbare och dessutom mer effektiv, vilket ger en något längre batteritid än tidigare. Batteritid som man kan använda till att spela musik direkt från telefonens två inbyggda högtalare. En högtalare på varje sida, i stället för bara en på tidigare modeller, kommer att ge stereoljud och möjlighet till dubbelt så hög volym.

iPhone 7 och den större iPhone 7 plus kommer att finnas i fem olika färger: silver, guld, roséguld, matt svart och en ny högblank svart färg kallad ”jet black”. Modellerna finns med 32, 128 eller 256 GB lagringsutrymme och ska börja säljas i Sverige den 16 september.

För dig som vill boka en iPhone 7, klicka här.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton