Nu kan du koppla upp dig – via en tatuering

Publicerad: 2016-09-20 16:13 | Taggar: Kategorier:

Tillfälliga tatueringar som fjärrkontroller? Absolut – framtiden är här!

Om man gör en tatuering med ett ledande material, som riktigt tunt guld, går det också att ladda den med funktioner och få den att fungera som gränssnitt till mobiler och datorer. Det tog en student vid det amerikanska forskningslaboratoriet MIT Media Lab fasta på och utvecklade tekniken DuoSkin, som kombinerar intresset för mode med uppkoppling och som gör det möjligt att styra olika elektroniska enheter via en tillfällig tatuering.

Bladguldet är den exklusiva delen, i övrigt utgår tekniken från en traditionell skärmaskin (som annars används för att skära ut former i vinyl) och skrivarpapper för tillfälliga tatueringar. Man skär ut den form man vill ha, applicerar bladguld och fäster sedan tatueringen på valfri plats på kroppen.

Styra prylar och skicka data
De sitter inte kvar längre än andra tillfälliga tatueringar, men under tiden kan man alltså använda dem för styrning av sina uppkopplade saker. De kan också ändra färg utifrån användarens kroppstemperatur.

Dessutom kan man ladda dem med data som kan läsas av prylar som använder NFC (Near Field Communication), alltså trådlös kommunikation på korta avstånd. Ytterligare en tillämpning är att baka in led-lampor så att man kan skapa ljuseffekter på huden.

Källa: Techcrunch.com

Läs mer här:
10 TED Talks du inte får missa
Tjuvkika på framtidens teknik
Här är hörlurarna som gör dig lyckligare
N
u kan du få översättningen rakt i hörluren

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton