10 TED Talks du absolut inte får missa

Publicerad: 2016-09-20 15:33 | Taggar: Kategorier:

Den årliga teknik-, underhållning- och designkonferensen TED lockar världskända talare från hela världen. Se de absolut mest inspirerande talen här.

2006 lanserade organisationen TED (Technology, Entertainment, Design) sina videor kallade ”TED Talks" - en samling föreläsningar på maximalt 18 minuter där talaren får sprida sina nya och tänkvärda idéer inom olika ämnen. Fram till idag har de visats över 300 miljoner gånger. Här lär tio av de mest inspirerande talen:

Richard St. John: "8 secrets of success" (8 hemligheter till framgång)
Analytikern Richard St. John behöver bara fyra minuter på sig för att förklara varför vissa personer lyckas i livet och andra inte. Och det är varken för att de är smartare eller ”har tur”. Efter sju års forskning och otaliga intervjuer kan han avslöja åtta faktorer som verkligen gör skillnad.

Amy Cuddy: "Your body language shapes who you are" (Ditt kroppspråk formar vem du är)
Ditt kroppsspråk påverkar hur andra ser på dig, både på jobbet och på fritiden. Men det kan även påverka hur du mår. Socialpsykologen Amy Cuddy visar här hur ”power posing” kan styra testosteron- och kortisolnivåerna i hjärnan och få dig att känna dig mer självsäker och ta dig ett steg närmare framgång.

Shawn Achor: "The happy secret to better work" (Den lyckliga hemligheten gör att vi jobbar bättre)
Många tror att det är hårdare arbete och mer slit som leder till att vi kan nå våra mål och därmed bli lyckliga, men vad händer om vi tänker tvärtom? I ett roligt och tempofyllt föredrag argumenterar psykologen Shawn Achor för att det faktiskt är lyckan i sig som inspirerar oss till att bli mer produktiva.

Arianna Huffington: "How to Succeed? Get More Sleep" (Hur lyckas du? Sov mer)
Två år efter att ha startat The Huffington Post var Arianna Huffington så trött att hon svimmade av utmattning och slog huvudet i skrivbordet. I det här föredraget riktar hon sig till alla som tror att de måste jobba konstant för att lyckas, och tar i stället fram sömnen som nyckel till ett mer produktivt, inspirerat och lyckligt liv.

Simon Sinek: "How great leaders inspire action" (Hur stora ledare får dig att agera)
Om du vill bli en bättre och mer inspirerande ledare bör du starta med att fråga dig varför du eller ditt företag gör något. Simon Sinek menar att bra ledarskap byggs inifrån och ut, och exemplifierar sin ledarskapsmodell med bland andra Apple, Martin Luther King och bröderna Wright.

Kelly McGonigal: "How to make stress your friend" (Hur du gör stressen till din vän)
Stress har blivit en av folkhälsans största fiender i dagens samhälle. Men ny forskning visar att stress kanske bara är negativt om du verkligen tror att det är det. Psykologen Kelly McGonigal försöker få oss att se på stress ur ett annat, mer positivt, perspektiv – allt för att kunna ta kontrollen över stressen.

Bill Gross: "The single biggest reason why startups succeed" (Den främsta orsaken till att startups lyckas)
Vill du veta varför vissa startups flyger medan andra inte ens är nära att lyfta? Då ska du lyssna på Bill Gross som har samlat in data från hundratals startups och hittat en specifik faktor som är viktigare än allt annat.

Scott Dinsmore: "How to find work you love" (Så hittar du jobbet du älskar)
De flesta av oss tillbringar hälften av vår vakna tid på jobbet – och då är det viktigt att gilla det man gör. Scott Dinsmore sade upp sig från ett jobb som gjorde honom olycklig och la sedan fyra år på att ta reda på hur man hittar det som verkligen känns meningsfullt och roligt.

Julie Burstein: "4 lessons in creativity" (4 lektioner i kreativitet)
Alla har i någon punkt av sitt liv velat bli mer kreativa. I sitt yrke har radioprataren Julie Burstein intervjuat många kreativa människor och ger här fyra insikter om hur man hittar den kreativa gnistan och sedan vågar utveckla den.

BJ Miller: "What really matters at the end of life" (Vad som verkligen gör skillnad i slutet av livet)
Vad är egentligen viktigt i livet? I ett tänkvärt föredrag berättar psykologen BJ Miller om vad vi önskar oss mest av allt när vi ligger på dödsbädden. Miller jobbar med patienter i livets slutskede och det som folk värdesätter mest är bekvämlighet, respekt och kärlek.

Foto: Stillbild från TED.com

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton