navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Uppkopplad golfsko ger bättre sving

Publicerad: 2016-10-21 10:54 | Taggar: Kategorier:

Nu är den smarta golfskon här som gör dig till en skarpare spelare.

Än så länge har vi bara sätt början av IoT - Internet of Things eller Sakernas internet på svenska - och vilka möjligheter denna tekniktrend innebär inom olika områden. Men utvecklingen går snabbt och nu ser vi allt fler uppkopplade prylar som vi som individer kan ha nytta av i praktiken (eller nöje!). Ett av de senaste exemplen är ett par uppkopplade golfskor.

Även den som är nybörjare vet att en stor del av en lyckad golfsving handlar om balans och viktfördelning mellan fötterna. Just detta har skaparna av de smarta golfskorna tagit fasta på, och med hjälp av ett antal tryckkänsliga sensorer i sulan kan därför svingen analyseras. Informationen som sensorerna snappar upp strömmas via bluetooth till en smart telefon eller surfplatta.

Video och data sida vid sida
Den stora nyttan kommer av att skaparna valt att kombinera data och video. Det går nämligen att filma slaget med appens inbyggda filmfunktion. Filmen och datan från skorna visas sedan bredvid varandra i appen, och på så sätt kan man få fram information om exakt hur ens viktfördelning ser ut vid ett givet ögonblick i svingen.

I appen finns även möjlighet att jämföra sin sving med andra golfare och få tips och råd om hur den kan förbättras och vad som är extra bra att jobba med.

Crowdsourcing ligger bakom
Det koreanska företaget bakom skorna kommer från Samsungs inkubator Creative Labs och har nyligen genomgått en lyckad finansieringsrunda på crowdsourcing-sajten Kickstarter. Skorna IOFIT finns i flera olika modeller och färger och kostar från cirka 2 200 kronor vid förbokning.

Läs mer:
Skosulan som räddar din Pokémon-jakt
Så kan skon hjälpa den demensdrabbade

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic