Skrivaren som får plats i handen

Publicerad: 2016-11-28 13:10 | Taggar: Kategorier:

Zuta Labs skrivare rullar sakta över papperet som den skriver ut på, och kan därför kan den ha en konstruktion som skiljer sig rejält från traditionella skrivare. Den är mindre, smartare och snyggare än alla konkurrenter just nu.

Visst har det funnits bärbara skrivare tidigare, men knappast någon som har varit lika smart, liten och kul som Zuta Labs. Den är stor som ett par hockeypuckar, väger nätta 350 gram och klarar av att skriva ut trådlöst direkt från till exempel dator eller smartphone. Knepet är att papperet inte rör sig genom skrivaren – som i traditionella skrivare – skrivaren rör sig istället över papperet.

Efter att ha placerat skrivaren i ena hörnet av papperet som man vill använda vandrar den sedan i sidled och skriver ut med god upplösning (300 dpi). Än så länge enbart i svart, men en färgvariant lär vara på väg. Det tar knappt en minut att skriva ut en sida och det laddningsbara batteriet håller omkring en timme, och alltså för cirka 60 sidor.

Deras presentationsvideo skapar ett vill-ha-sug hos de flesta, även hos den som aldrig någonsin har saknat möjligheten att kunna bära med sig en liten skrivare i väskan.

Zuta Labs har påbörjat produktionen efter en lyckad Kickstarter-kampanj som genererade intäkter på över en halv miljon dollar. De räknar med att kunna leverera de första skrivarna i början av 2017.

I inledningsskedet kostar skrivaren cirka 300 dollar plus frakt och eventuella tullavgifter. Läs mer och lägg en förhandsbeställning här.

Läs också
Uppkopplad golfsko ger bättre sving
Här är appen som löser ditt mobilstrul
4D-skrivare är framtiden inom tillverkning

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton