7 poddar att lyssna på i jul

Publicerad: 2016-11-28 13:10 | Taggar: Kategorier:

Passa på att vila i jul – gärna med en podd i hörlurarna. Här tipsar vi om några poddar som rymmer både underhållning och sånt som kan vara nyttigt i jobbet.

1. Karriär
Fackförbundet Jusek ligger bakom podden Karriär (och tidningen med samma namn). Här tar de upp arbetsrelaterade ämnen som hur man undviker multitasking, mår bättre på jobbet, hanterar kritik och planerar sin karriär.

2. Förnuft & känsla
Dagens Industri har flera egna poddar, bland annat den ledarskapsinriktade Förnuft & känsla, där Sveriges ”mest framgångsrika och inspirerande ledare” blir utförligt intervjuade om sina tankar och erfarenheter kring just ledarskap.

3. PåJobbet
Den här podden vänder sig till dig som är ”en modern och utvecklingsorienterad ledare”, vilket i praktiken innebär att de pratar om till exempel konflikthantering, nyttan med lean, kontorslandskap och hur man leder den nya generationens medarbetare. Tanken med PåJobbet är att lyssnaren ska få tips och verktyg som går att använda direkt i jobbvardagen.

4. Krossa glastaket
Vd-tidningen lägger ut Krossa glastaket, en podd som utgår från kvinnliga chefers erfarenheter och bjuder på intervjuer med framgångsrika ledare. Grundare är Ulrika Sedell, ledarskapskonsult och författare till boken ”Bortom glastaket”.

5. Digitalisterna
Kjell Eriksson, känd från radio och tv, sänder Digitalisterna tillsammans med Daniel Stark från Telia. Här diskuterar de digitala lösningar för företagare som vill hitta nya sätt att arbeta och pratar med företagare som berättar om resan, drivkrafterna, motgångarna och utmaningarna.

6. I huvudet på en banbrytare
Hjärnforskaren Katarina Gospic och Viggo Cavling, entreprenör och journalist, pratar om vitt skilda ämnen med utgångspunkt i vad som händer i hjärnan när vi hittar på nya saker eller bryter mot etablerande normer och oskrivna lagar. I huvudet på en banbrytare blandar forskningsperspektiv med vardaglig nyfikenhet.

7. GTD – David Allen (engelska)
Effektivitetsgurun David Allen pratar om olika aspekter av GTD – alltså Getting Things Done, den metod som han lanserade i sin bok med samma namn för 15 år sedan. Vill du bli mer produktiv? David Allen har lösningarna.

Läs också
Bygg din karriär på nätet
Hörluren som översätter språk

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton