Virtuell assistent med mänsklig touch

Publicerad: 2016-05-11 09:27 | Kategorier:

Den virtuella assistenten Amy (eller Andrew) Ingram bokar in dina möten med ett ”mänskligt” sätt att kommunicera. Ju mer du använder hennes tjänster, desto duktigare blir hon.

Att hitta en gemensam tid som passar för ett möte med kollegor, leverantörer eller kunder är inte alltid det lättaste. Det utvecklas lätt till mejlturer som för tankarna till utdragna bordtennismatcher.

– Jag har sett exempel på när det går så långt att man bokar ett kort möte för att kunna hitta en tid för ett längre möte framöver, säger Anki Bengtsson, företagsstrateg med effektivitet som specialitet.

Nu finns kanske lösningen i form av den virtuella assistenten X.ai, som tar hand om uppgiften att bestämma tid och plats för ett möte. Genom att synka din kalender med X.ai och därefter låta assistenten få en kopia på nästa mötesbokningsmejl tar den över.

Skriver under med namn
Assistenten skickar mejl som ser ut att vara skrivna av en människa, och den skriver till och med under med ett namn för att framstå än mindre som en maskin: Amy Ingram. Eller Andrew Ingram, för den som föredrar en manlig assistent.

Utvecklarna av X.ai vill att Amy ska betraktas som något mer än en app eller en kalenderfunktion – som de menar kan vara nog så arbetskrävande – genom att Amy har artificiell intelligens. I takt med att du använder Amys tjänster blir hon smartare, och kommer att kunna boka möten som passar allt bättre med dina önskemål.

Ökad takt
– Jag tycker att alla innovationer som kan underlätta i arbetslivet är värda att uppmärksammas. Kraven i arbetslivet har utan tvekan accelererat rejält under de senaste 20 åren. Takten ökar hela tiden, säger Anki Bengtsson.

Den tekniska utvecklingen är i sig en anledning till taktökningen, konstaterar hon.

– Förr förväntade man sig inte ett svar i skriftlig kommunikation förrän efter tidigast tre dagar. Nu upplever man det som konstigt om ett mejl inte har besvarats under samma dag man skickade det.

Rätt planering
Enligt Anki Bengtsson får vi definitivt mer gjort numera, men samtidigt på bekostnad av hälsan – det allt fler som lider av stress eller andra utbrändhetssymtom. Nyckeln till att undvika detta är planering:

– Det är oftast det som skiljer någon som jobbar effektivt från den som enbart jobbar stenhårt. Men det räcker inte med att planera, man måste också planera på rätt sätt.

Hon konstaterar att det vanligaste planeringsfelet är att man blockar hela sin dag för olika aktiviteter.

– Jag har hittills inte träffat någon som har arbetsdagar där inget oförutsett händer. Det måste finnas inplanerade luckor för det man inte kan planera, säger hon.

Kan man kanske lära sin virtuella assistent att planera på ett bra sätt?

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton