Hörlurarna som gör dig lyckligare

Publicerad: 2016-05-24 15:59 | Kategorier:

Vill du känna mer lycka i ditt liv? Då är kanske dessa hörlurar något för dig. De sägs reducera stress och öka välbefinnandet genom att stimulera vagus-nerven i takt med musiken.

Hörlurarna från Nervana må ser ut som vilka som helst, men de har en speciell funktion. De är kopplade till en generator som analyserar musiken som spelas och därefter genererar en svag elektronisk impuls som skickas genom öronkanalen ut i kroppen.

Impulsen sägs stimulera vagus-nerven, vilket aktiverar det parasympatiska nervsystemet som bland annat gör att signalsubstansen dopamin utsöndras. Detta skapar en känsla av välbehag, avslappning och till och med kärlek hos användaren.

Allt som krävs är att du använder hörlurarna i mellan 15 till 45 minuter två gånger dagligen, menar utvecklarna som har gedigen medicinsk bakgrund.

Lanseras via Indiegogo
Namnet "Nervana" är en fusion mellan orden "nerv" och "nirvana" och för tankarna till ett tillstånd inom buddhismen som brukar beskrivas som frihet från alla begär – upplysning. Om hörlurarna håller vad de lovar och tar användaren till Nirvana får man säga att priset på 299 dollar låter överkomligt.

Hörlurarna har finansierats via crowdfunding-sajten Indiegogo och beräknas lanseras i augusti 2016. Om du har svårt att bärga dig och vill stimulera din vagus-nerv redan nu finns det alternativ: till exempel akupunktur, yoga eller att skvätta kallt vatten i ansiktet. Fast det effektivaste sättet att aktivera det parasympatiska nervsystemet och reducera stress är antagligen att stanna upp ett litet tag och andas djupt ner i magen.

Illustration: Victor Vickman

 

Källor:

https://www.indiegogo.com/projects/nervana-changing-the-way-you-feel-music#/

http://experiencenervana.com/

https://selfhacked.com/2015/07/30/28-ways-to-stimulate-your-vagus-nerve-and-all-you-need-to-know-about-it/

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton