Premiär för fotboll i Virtual Reality

Publicerad: 2016-06-14 15:21 | Kategorier:

Manchester Citys senaste möte med Arsenal var den första fotbollsmatchen att sändas live i Virtual Reality. Sändningen var ett samarbete mellan Manchester City, VR-startupen Livelike och tv-kanalen Sky Sports.

Det var en utvald skara fans från Manchester, New York och Melbourne som med varsitt VR-headset från Samsung Gear fick chansen att följa sitt favoritlag Manchester City när de på hemmaplan spelade 2-2 mot Arsenal. Förutom att se själva matchen live kunde tittarna även se repriser, statistik och särskilda höjdpunkter via applikationen från Livelike.

Manchester City har länge utmärkt sig genom att använda digitala tjänster för att nå ut till sina fans. Förra året installerade de som första klubb en 360-graders kamera i spelartunneln där lagen samlas innan matchstart, vilket gav fansen insyn i en vanligtvis dold del av fotbollsarenan.

Klubbens marknadschef, Diego Gigliani, säger till tidningen The drum att Virtual Reality var ett naturligt nästa steg. "Vi är en klubb som alltid försöker vara tidiga användare av ny teknologi som kan förstärka supporter-upplevelsen."

Även om Diego Gigliani är nöjd med hur matchen utspelade sig i den virtuella verkligheten tror han att det dröjer innan VR ersätter de vanliga tv-sändningarna och att se matchen live på riktigt.

Källa:
www.warc.com

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton