Fem molntjänster för jobbsommaren

Publicerad: 2016-07-28 11:46 | Kategorier:

Maximera semestern utan att missa viktiga händelser i företaget. Vi listar fem molntjänster som gör att du kan jobba effektivt från hängmattan – för att snabbt kunna återgå till semesterläget.

Hela kontoret i mobilen
Med Office 365 kan du ha ett stort kontor även om du har ett litet företag. Du har flexibiliteten i att alltid komma åt dina dokument var du än är så länge du har tillgång till internetuppkoppling, och du ser alltid vilken som är den senaste versionen av dokumentet du delar med dina kollegor.
– Med Business Premium-versionen har du Skype, vilket gör att du lätt kan kontakta dina kollegor, hålla snabba onlinemöten och chatta, säger Johanna Kallavuo som är Business manager för mervärdestjänster på Telia.

Full koll på timmarna
Mobila företagare behöver tjänster som inte är knutna till kontoret. Med Yast är det möjligt att enkelt hålla koll på arbetade timmar direkt i mobilen eller surfplattan, och du kan få en snabb överblick över hela företagets debiterade minuter genom färgkodade projekt och en grafisk linje.
Yast gör att du enkelt får koll på lönsamheten och kan förhoppningsvis fakturera mer, säger Johanna Kallavuo.

Kundkontakt på sommaren
Även om både du och dina kunder har semester behöver det inte betyda att ni inte kan hålla kontakten. Med hjälp av Postman by Paloma kan du enkelt skicka nyhetsbrev, enkäter och eventinbjudningar till dina kunder.
– Du kan också interagera smartare med besökare på din hemsida genom att skapa nyhetsbrev som automatiskt skickas ut när man gjort en viss aktivitet på din sajt – det kan vara ett välkomstbrev eller erbjudande. Tjänsten gör det smidigt att föra en dialog och få feedback från kunderna.

Fakturera på språng
Att fakturera är kanske inte den roligaste arbetsuppgiften, speciellt inte om det kräver att du ska hålla koll på vilka som har betalat och skicka påminnelser. Billogram är en tjänst som förenklar hela faktureringsprocessen – från skapande av faktura till betalning.
– Med Billogram kan du fakturera och följa hela betalningsprocessen direkt i mobilen och slipper åka in till kontoret, säger Johanna Kallavuo.

Säkerheten framför allt
Om du har med dig datorn på semestern vill du vara säker på att viktig data inte hamnar i orätta händer om du skulle tappa bort datorn eller få den stulen. Säkerhetslösningen F-Secure Protection service for business gör bland annat att du är skyddad mot skadlig kod på nätet, och ger även möjlighet att låsa datorn på distans om den skulle blivit stulen.

Tips!
Du skaffar enkelt de molntjänster som passar just ditt företag via Telias App Market. Då får du dem samlade på en och samma faktura, och har även tillgång till kostnadsfri support på svenska.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton