Smarta tips för din iPad Pro

Publicerad: 2016-01-18 13:38 | Kategorier:

För sex år sedan tog den första iPaden världen med storm. Nu har det äntligen lanserats en iPad för proffsanvändare, och den har bland annat stor skärm och ordentliga fartresurser. Här kommer fem tips på hur du får ut maximalt av den platta laptop-dödaren.

Snabb som attan
Nya iPad Pro är snabb! Med den nya A9X-processorn och 4 gigabyte ram-minne springer den i cirklar runt närmaste iPad-modell, och är snarare att jämföra med bärbara datorer. Och detta trots att skärmen på iPad Pro har en upplösning på 2732 x 2048 pixlar.
Vanliga aktiviteter som att surfa, maila och skriva går blixtsnabbt, men även mer processortunga appar som bild- och videoredigering funkar utmärkt på iPad Pro. Dessutom kan du använda flera appar samtidigt och själv välja hur du vill disponera den stora skärmen.

Smart tangentbord
Precis som till Microsofts Surface-modeller finns det till iPad Pro ett skärmskydd med inbyggt tangentbord. Tangentbordet ansluts med tre magnetiska specialkontakter på ena långsidan på iPad Pro, där det även får sin ström. Med tangentbordet inkopplat får du tillgång till genvägar som du är van vid från datorn; ”cmd + tab” växlar mellan öppna appar, och ”cmd + c” och ”cmd + v” kopierar och klistrar in – för att nämna några snabbkommandon.

...eller bättre tangentbord
Du måste inte välja Apples variant om du ha tangentbord till din iPad Pro. En uppsjö tredjepartstillverkare erbjuder alternativ med olika funktioner beroende på dina behov. Logitech Create är, precis som Apples tangentbord, både skärmskydd och ställ, men har bakgrundsbelysta tangenter och ett antal specialtangenter – två egenskaper som Apples tangentbord saknar. Dessutom är det aningen billigare.

Pennan
Under presentationen av den första iPhone-modellen sa Steve Jobs ”om du ser en pekpenna så betyder det att tillverkaren har misslyckats”. Hade han fått uppleva Apple Pencil till iPad Pro hade han nog inte varit lika tvärsäker. Med den vita pennan kan du rita och skriva med hög precision, vilket sker genom att iPad känner av när du använder pennan istället för fingret och då läser av signalen från pennan 240 gånger per sekund. Dessutom kan du göra olika tjocka streck och skuggningar genom att ändra hur hårt du trycker och hur mycket du lutar pennan.

Skydd mot omvärlden
Den stora skärmen är fördelen med iPad Pro, men så mycket glas gör den samtidigt känslig för repor och stötar. Tillbehörstillverkarna var inte sena ur startgroparna och för dig som är orolig för att tappa din iPad Pro eller orsaka annan åverkan på den finns flera olika skal att välja mellan. Skalen från Urban Armor Gear klarar stötar och fall, samtidigt som du fortfarande kan använda Smart Keyboard och alla portar och knappar. Skalet har även hållare för Apple Pencil och ett utfällbart stöd i aluminium på baksidan.

FAKTA OM IPAD PRO:
iPad Pro finns i tre olika varianter: med wifi och 32 eller 128 gigabyte lagringsutrymme, och med både wifi och mobildata och 128 gigabyte lagringsutrymme. Här kan du läsa mer och handla.

Foto: Apple

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton