Nya Minecraft ska hjälpa lärare

Publicerad: 2016-02-05 09:16 | Kategorier:

2014 köpte Microsoft Minecraft för 2,5 miljarder dollar. Nu utvecklar man sin investering ytterligare genom att satsa på en speciell Minecraft-version för utbildning.

Microsoft vill utveckla Minecraft och har nyligen förvärvat ett utbildningsspel kallat ”MinecraftEdu”. Spelet ska hjälpa lärare att använda Minecraft i undervisningen, och innehåller ett bibliotek av olika lektioner och aktiviteter som lär ut ämnen som historia, språk och konst. Microsofts tanke är att utveckla spelet ytterligare och bygga sitt eget ”Minecraft Education Edition”, som kommer att släppas som en gratis testversion till sommaren.

Anpassa efter skolämnet
Enligt Microsoft används redan Minecraft som ett läroverktyg i över 7 000 klassrum i 40 länder världen över, och det är känt att spelet är ett bra verktyg för att uppmuntra barn att lära sig mer om bland annat design och programmering. Med det nya spelet är det tänkt att lärarna ska kunna anpassa spelet ännu mer efter de allmänna kunskapskraven i deras respektive ämnen.

Samarbetat med Lantmäteriet
Kanske kan man i även lära ut svensk geografi i klassrum runtom i landet. Strax innan jul blev det nämligen klart att Lantmäteriet släpper en landskapsmodell över Sverige i Minecraft. Modellen bygger på Lantmäteriets nationella kartor och det innebär att hela landet finns som en virtuell och spelbar värld i spelet.

Foto: MinecraftEdu

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton