Fem knep för enklare jobb i sommar

Publicerad: 2016-08-05 11:42

Du som vill jobba även på sommaren behöver ha smarta och flexibla lösningar så att du inte tappar affärer eller riskerar dina kunders data. Med fem olika situationer vill vi inspirera till smidigt sommarjobb.

Semestern är över oss med sol, bad och ledighet. Det innebär också att vi kanske vill kunna ta med oss jobbet hem, till sommarstugan eller på utlandsresan för att hålla ett halvt öga på företaget även när vi inte är på kontoret.

För de som inte har möjlighet att vara helt lediga kan sommaren därför innebära nya utmaningar. Vi har tillsammans med Sara Ekman-Bolin, som är personlig företagsrådgivare på Telia, listat fem olika problem som kan uppstå på sommaren och hur du löser dem:

Många uppdrag för sommarhantverkare
När kollegorna går på semester blir det större belastning på de som är kvar. Som hantverkare är det mycket att hålla koll på en arbetsorder redan från början och när det blir stressigt är det lätt att man missar något. Men det finns en enkel lösning på problemet:
Fieldo är en molnbaserad tjänst där arbetsledaren skriver in arbetsordern och alla detaljer, säger Sara Ekman-Bolin. Sedan får alla samma information i sina telefoner; allt ifrån bilder och beskrivningar till adresser och kontaktuppgifter. Det sparar både tid och onödiga vändor till kontoret.

Flexibel semestersurf
Om du vill kunna jobba från sommartorpet eller fjällstugan där du inte har fast anslutning går det bra att koppla upp surfplattan eller datorn med hjälp av din smartphone. Då behöver du säkerställa att du har tillräcklig surfmängd.
– Just inför sommaren rekommenderar vi Mobilt Bredband Flex där du kan hoppa mellan olika nivåer av surf, säger Sara Ekman-Bolin. När du inte har tillgång till wifi behöver du mer surf, någon vecka senare kanske du är på ett hotell och då behöver du inte lika mycket. Då kan du justera din surfmängd.

Så slipper mäklaren missa affärer
Om kunden ringer en mäklare och kommer direkt till en röstbrevlåda för att mäklaren är på semester så finns det risk att hussäljaren går vidare till nästa firma. Lösningen är den molnbaserade växeln Telia Touchpoint.
– Istället för att ha personliga mobilnummer kan man ha ett eller två fasta nummer utåt som kunden kan ringa till, och så kopplar det automatiskt till första lediga mäklare på kontoret. Ligger du på stranden kan du enkelt koppla samtalet till en kollega.

Allt överallt för konsulten
Du är på semester och har det härligt, men så får du ett samtal om att du måste dubbelkolla ett avtal eller läsa igenom ett dokument. Men allt är sparat på jobbdatorn. Vad gör du?
– Med Microsoft OneDrive kan du lagra allt viktigt du behöver ha med dig i molnet och komma åt det var som helst – även från kundens dator, säger Sara Ekman-Bolin. Det generösa lagringsutrymmet på 1 TB gör att OneDrive dessutom fungerar perfekt som backup. På sommaren när det är varmt och åskar kan blixten slå ner i sommarstugan och förstöra datorn, då är all viktig info säkrad.

Advokatens dokument säkra
Om du jobbar som jurist, kundansvarig eller konsult hanterar du förmodligen en hel del dokument som inte ska hamna i orätta händer. Men hur ska du då kunna jobba från det där charmiga lilla fiket i Paris?
– Tjänsten F-secure SAFE är framtagen för att du ska kunna sitta på offentliga wifi-nät och vara helt säkrad. Med F-secure kan du skydda upp till 10 enheter och säkerställer att känslig information inte läcker ut, säger Sara Ekman-Bolin.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton