Fejkad IKEA-katalog visar uppkopplat hem

Publicerad: 2016-04-25 14:11 | Kategorier:

Lakan som kramas, sängar som blockerar sociala medier och drönare som sköter om trädgården. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också – i dagsläget. Men det blir samtidigt tydligt varför en robust internetuppkoppling i form av fiber kommer att bli nödvändig hemmen inom en svar framtid.

Sakernas internet är antagligen det mest hajpade framtidsområdet någonsin. Mängder av företag har presenterat profetior för hur det totaluppkopplade samhället kommer att se ut. Nu kommer ännu en vision, denna gång i form av en fejkad IKEA-katalog framtagen av forskningscentret Mobile Life med flera.

Bygger på insikter från teknikföretag
Hur ser ni på konsumentmarknaden för sakernas internet? Vad kommer att hända och vad är bara myt? Det var några av frågorna som Mobile Life ställde till en rad innovatörer inom Sakernas internet – personer på företag som Ericsson, Google och IBM. Då utgångspunkten var att ta reda på hur tekniken kommer att påverka människors vardag presenterades insikterna i folkets favoritform: en IKEA-katalog.

Här är ett axplock av framtidens möbler: NYFIKEN är den 3D-printbara bokhyllan som uppdaterar sig själv med relevant läsning baserat på data från ditt liv. SÖMNRIK är sängen som låter dig ställa in temperatur och kuddens mjukhet, information som du kan ta med dig när du sover borta. Och KLIPPA är drönaren som planterar, vattnar och skördar din trädgård – förutsatt att du bor i ett område som tillåter drönare så klart.

När Kia Höök, föreståndare för Mobile Life och projektledare för katalogen, får frågan av KTH när denna sortens produkter når marknaden svarar hon "inom en nära förestående framtid."


LÄSTIPS!
Här hittar du IKEA-katalogen från Mobile Life:http://mobilelifecentre.org/sites/default/files/Design_Fiction_IKEA_2015.pdf

Vill du veta mer om Sakernas internet? Läs denna färska rapport som TeliaSonera tagit fram tillsammans med Arthur D. Little.
 


 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton