Nyckeln till säkert arbete: Din mobiltelefon

Publicerad: 2015-09-25 08:56 | Taggar: Mobilitet i praktiken Kategorier:

Smartphones nämns ofta som en säkerhetsrisk på jobbet: appar kan sprida innehållet i din adressbok, wifi-nätverk kan göra att andra ser vad du gör på nätet och borttappade telefoner gör företagets hemligheter tillgängliga för vem som helst. Men faktum är att det kan vara precis tvärtom.

En säker och enkel inloggning. 
Namnet är inte helt enkelt: Tvåfaktorsautentisering. Men lösningen är enkel: Allt du behöver göra är att ladda ned en app med ett certifikat på din mobil som du använder tillsammans med en kod. Sedan kan du jobba säkert.
– Enkelhet är ett måste för att en säkerhetslösning ska fungera, säger Camilla Landén, produktchef för Mobila Säkerhetstjänster. Annars hittar användarna andra – och osäkra – lösningar.
Den här säkerhetslösningen, Telia ID, öppnar för enkla sätt att arbeta mobilt och säkert.

Privat information kan skiljas från företagsinformation.
Med Telias så kallade Device Management-lösning kan man till exempel logga in till allt på mobilen som har med företaget att göra: företagsmailen, intranätet, hemliga dokument, det egna datorskrivbordet och så vidare. När man sedan loggar ut igen, stänger man dörren om företagsinformationen. Det är lite som att ha två mobiler i en – en privat och en för jobbet.
– Genom att skilja på det som tillhör företaget och det som är privat, blir inte det privata beteendet en säkerhetsrisk, säger Camilla Landén. I utloggat läge kan man använda vilka appar och funktioner man vill.

Säkert arbete, var man än är.
Lösningen fungerar likadant var man än är, på kontoret, på resa eller hemma. Det gör att man kan arbeta säkert, oavsett var man befinner sig.

Så här funkar det:

 

Mer fakta och tips i broschyren.

Ladda ner den här!

Tack - dokument skickas till dig inom kort.

Tyvärr lyckades vi inte ta emot din epost. Var vänlig försök igen.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton