”Vi konsulter är ständigt på språng”

Publicerad: 2015-10-09 09:29 | Kategorier:

Konsulten Mats Bojesson är ständigt på språng och behöver en smart mobil lösning. Nu ska han dessutom expandera, vilket gör att nya behov uppkommit. Han stämmer träff med sin personliga rådgivare på Telia, Ajdin, för att få hjälp att hitta den bästa lösningen för sina behov.

Foto: Anders Ebefeldt

Mats Bojesson arbetar som konsult på företaget Highlights AB i Malmö. Just nu befinner han sig i en expansionsfas och kommer därför att ta in en kollega.

–Som konsulter kommer vi ständigt att vara på språng och därför är det jätteviktigt att vi får till en smart mobil lösning, säger Mats.

Behöver nå gemensamma dokument
Expansionen gör att arbetssättet blir lite annorlunda än tidigare. Mats stämmer därför träff med sin personliga rådgivare på Telia, Ajdin Crnovic. Han hjälper kostnadsfritt företagskunder genom att ta fram passande kommuniktionslösningar som lämpar sig för just deras behov.

När Mats och Ajdin träffas börjar de med att gå igenom Mats önskemål, som till stor del handlar om att få till en smart mobil lösning.

- Att kunna synka kalendrar och mail hade varit fantastiskt. Jag vet inte hur det funkar med säkerhetskopiering och molntjänster och allt det där... Jag kan sitta på en dokumentmassa som min kollega måste komma åt på ett enkelt sätt, säger Mats och tillägger:

– Jag är ingen administratör så det måste bara funka för mig.

Samarbeta var ni än är
Ajdin identifierar snabbt vilka behov Mats har, och föreslår ett paket med färdiga lösningar som kan passa Mats och hans nya kollega.

– Telia har ett skräddarsytt paket som heter Gör dina kunder nöjdare-paketet och det är faktiskt riktat speciellt till konsulter. Du får mobiltelefon, headset och fastprisabonnemang med 20 GB surf. Du får även Office365, som gör att ni har bland annat mailen i molnet och på så sätt kan ni interagera med varandra. Du ska till och med kunna sitta i realtid med en kollega och redigera i samma dokument på distans, förklarar Ajdin.

Mats känner att det är skönt att få hjälp att se över vilka alternativ som passar honom bäst.
– Som konsult är det mycket värdefullt att få den här personliga rådgivningen. Detta är inte min kompetens att hålla på med såna här saker, utan då måste jag ta hjälp från annat håll, säger han.

Kompletterar med OneDrive
Eftersom de även behöver kunna lagra dokument i molnet passar en tjänst för säker lagring av filer bra.

– Då finns en tjänst som heter OneDrive, och hos Telia ingår att du får 1 TB (terabyte). Till exempel Powerpoint-presentationer kan ni lagra där.

Efter mötet är Mats mycket nöjd med hjälpen han fick av Ajdin.
– Den här lösningen som Ajdin presenterat för mig idag känns väldigt bra. Att han snappade upp mitt behov och mina problem så snabbt var jag kanske inte riktigt beredd på!

FAKTA
Företag: Konsultföretaget Highlights AB
Rådgivare: Ajdin Crnovic
Behov: Mobil lösning för att kunna dela dokument mellan kollegor.
Lösning: Telias Gör dina kunder nöjdare-paketet som inkluderar mobiltelefon, headset, fastprisabonnemang med 20 GB surf och Office365.

Klicka här om du vill komma i kontakt med en personlig rådgivare.

Film: Rådgivaren

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton