Spara tusenlappar på varje smartphone i företaget – varje år!

Publicerad: 2015-10-16 09:00 | Taggar: Enhetshantering Kategorier:

Smartphones kostar mycket att köpa för en organisation. När medarbetarna räknas i hundratal eller tusental blir utläggen för mobiler stora. Räkna ut hur mycket just ert företag kan spara med vår besparingskalkyl.

– Totalkostnaden för en mobiltelefon ligger på mellan 15 000 och 25 000 kronor per anställd och år, skriver Peter Ljungholm i sin krönika i Telekom Idag. Han konstaterar att de direkta kostnaderna endast står för en mindre del.

Två huvudbesparingsområden
– Det Telekom Idag säger stämmer med våra erfarenheter, säger Niklas Erikson på Telia. Det är lätt att bara tänka på det som står på fakturan. Men det finns två områden där det finns mycket att spara: inköp samt service och support.

Själva inköpet kan kosta mycket tid
Om det tar tid att köpa telefonen kostar det pengar i form av uteblivet arbete. Ska den anställde till exempel lämna kontoret och leta efter en lämplig modell i en butik, blir det dyrt för företaget.

Man kan spara mycket på rätt service och support
Många företag och organisationer saknar helt rutiner för service och support. Förlorade och trasiga mobiler som inte åtgärdas snabbt och enkelt stjäl tid från arbete som skapar intäkter för företaget. Brist på support kostar också tid och pengar. Finns ingen professionell support frågar man sina kollegor hur telefonen fungerar. Det sänker produktiviteten.

Enorm besparingspotential
Telias kalkylmodell visar hur stora besparingsmöjligheterna är:
– Vi har tagit fram en modell för att beräkna hur mycket man kan spara, säger Lars Moqvist på Telia. Våra erfarenheter hittills visar på mycket stora besparingar.
Med rätt rutiner för inköp, till exempel en egen webb-butik på intranätet, kapas kostnaderna för inköp med cirka 30% av årskostnaden. Och med ett avtal för service och support kan man kapa ytterligare 35-40%. Det gör att ett företag kan många tusenlappar kronor per år – och smartphone.

Dessutom: Miljövinster att hämta
Man kan göra ytterligare vinst om telefonerna lämnas åter för att återanvändas (efter att de rensats från information) eller återvinnas. Eftersom man räknar med att varje tillverkad mobiltelefon motsvarar utsläpp om 15 kg koldioxid, så blir de totala miljövinsterna stora av ett sånt här förfarande i större skala.

Hur mycket kan ditt företag spara? Räkna här!
Telias kalkylmodell tar många faktorer i beaktande. Det här är en förenklad modell, som visar på principerna, baserat på erfarenheter från riktiga beräkningar.

Hur mycket kan ditt företag spara?

Fyll i din epost så skickar vi länken till vår beräkningsmodell

Länken är nu skickad till din angivna epost!

Tyvärr lyckades vi inte ta emot din epost. Var vänlig försök igen.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton