Nu ljuder musiken åter på Restaurang Tegel

Publicerad: 2015-10-05 16:09 | Taggar: Så har andra gjort med Telias lösningar

På Restaurang Tegel var musiken en ständig källa till bekymmer. Därför kontaktade ägaren Michael Ruthenberg sin personlige rådgivare på Telia, Ajdin Crnovic, som hjälpte honom hitta rätt lösning.

Foto: Anders Ebefeldt

Michael Ruthenberg driver Restaurang Tegel i Rydebäck. För att skapa en trivsam atmosfär och få gästerna att stanna längre har han testat att spela musik. Men eftersom han använt sig av sitt privata Spotify-konto i mobilen uppstår det ofta problem.

– När grabben har varit inne på min telefon ligger hans spellistor på min spotify och jag har glömt mitt användarnamn, säger Michael och fortsätter:

– Plötsligt kommer ett sms mitt i alltihopa... Folk sitter och äter mat för fem-sexhundra kronor och så börjar det ringa i telefonen – det går ju inte!

Får hjälp av personliga rådgivaren
Michael kontaktar därför sin personlige rådgivare på Telia, Ajdin Crnovic, och förklarar läget:

– Jag har en massa restauranger i Helsingborg, men jag har duktiga problem med min musik. Det funkar inte med telefon och Spotify, så jag skulle vilja ha din hjälp.

Ajdin stämmer möte med Michael för att gå igenom vilken lösning som passar Restaurang Tegel bäst. Ajdin börjar med att förklara det som många företag inte känner till – nämligen att det inte är tillåtet att använda ett privat Spotify-konto i en restaurang eller affärsverksamhet. Därför har Telia nu tagit fram en lösning speciellt för företag som vill spela musik.

– Baserat på ditt behov av musik så har vi ett företagspaket som skulle passa dig. Där får du bredband och det ingår även något som heter Spotify Business, säger Ajdin.

Med Spotify Business får företag en kommersiell licens så att de lagligt kan spela låtarna i Spotifys plattform i offentliga miljöer. Det ges också möjlighet att anpassa och planera spellistor utifrån tid på dygnet och vilken upplevelse man vill ge sina gäster.

Smarta högtalare ingår
Utöver bredband och Spotify Business ingår även smarta högtalare i paketet.

– Detta är något som heter Sonos, säger Adjin och visar upp ett par mindre högtalare medan han förklarar att paketet är anpassningsbart:

– Du ska inte stirra dig blind på själva paketet i sig, du kan exempelvis byta ut dessa två högtalare mot två stora sådana. Eller fem små om du vill.

Eftersom högtalarna är trådlösa styrs de med hjälp av en app, vilket ger möjlighet att anpassa musiken i de olika rummen.

– I lilla matsalen kanske du vill spela rock på en viss volym, i den stora kanske schlager på lägre volym. Det funkar alldeles utmärkt.

Tryggt med personlig rådgivning
Michael känner att paketet är lösningen på hans musikbehov i restaurangen.

– Lösningen Ajdin har presenterat för mig är perfekt. Det innebär att jag kan släppa den här problematiken med musik nu, säger Michael och tillägger:

– Att få den här personliga rådgivningen är mycket viktigt och det känns tryggt med Ajdin. Vi är beroende av bredband, vi är beroende av musiken – detta var vad jag behövde till Restaurang Tegel!

FAKTA
Företag: Restaurang Tegel
Rådgivare: Ajdin Crnovic
Behov: Vill spela musik i sin restaurang
Lösning: Telias butik- och restaurangpaket som inkluderar Bredband, Spotify Business och trådlösa högtalare från Sonos.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton