Jobbar så in i Norden

Publicerad: 2015-10-23 13:01 | Taggar: Arbeta utomlands Kategorier:

Fotografen Isabelle Hesselberg vet vikten av att vara ständigt uppkopplad ¬– även när hon arbetar på resande fot. Ett obesvarat mail kan innebära ett missat uppdrag. Därför behöver hon ett abonnemang som ger billig surf i utlandet och möjlighet att ringa hem till lågt pris.

När Isabelle Hesselberg började arbeta som bröllopsfotograf 2010 var det främst bröllop i Sverige som stod på agendan. Men hon och kollegan Emmi Sabina Forsbergs företag 2 Brides Photography växte snabbt i popularitet och numera fotograferar de ofta bröllop utomlands.

– Man måste vara tillgänglig hela tiden, även i utlandet. Får vi en bokningsförfrågan från ett brudpar så kanske de har mailat flera andra fotografer också. Väntar vi med att svara fem dagar har de redan hunnit boka någon annan.

Arbetar på tåget, i bilen och på flygplatsen
Som en av de första fotograferna i Sverige gick Isabelle helt över till att fotografera analogt för några år sedan och hennes kurser i att fotografera på film har blivit populära. I våras bar det av till franska Vichy och nu i höst håller hon en kurs i Valencia för kvinnliga fotografer.

– Det är en frihet att jag kan ta med mig kontoret överallt, annars hade det inte fungerat. Jag reser ingenstans utan min laptop och min telefon.

Hon försöker hinna med att arbeta så fort det ges tillfälle när hon är ute och reser, oavsett var hon befinner sig.

– Jag arbetar på flygplatsen, på tåget och på kvällarna på hotellet. Jobbet väntar ju inte när man är egenföretagare. Det är ingen som gör jobbet åt mig bara för att jag är i utlandet.

Dålig uppkoppling på hotell
Isabelle berättar att hon i början försökte använda sig av hotellens wifi, men det ställde mest till med besvär.

– Internet är förvånansvärt dåligt och segt på många hotell. Ibland kan det vara bråttom och jag behöver kunna ladda upp bilder och skicka bilder via molnet, och då vill jag inte behöva oroa mig för dyr roaming via mobilen.

Tidigare har hon använt sin privata mobil även i jobbet, och då har hon löst det genom att köpa tjänsten Semestervecka, där man får surfa inom Europa till en fast veckokostnad.

Men redan nu vet hon att det blir ännu fler dagar utomlands nästa år. Förutom destinationsbröllop väntar ett boksläpp med sina kollegor på bröllopsbloggen Those Lovely Days, och boken kommer sannolikt att lanseras i flera nordiska länder.

– Så nu ska jag gå över till Telias företagsabonnemang eftersom det ingår en stor mängd surf inom Norden, och även samtal är inkluderat i priset. Jag vill kunna ringa hem till barnen utan att bli ruinerad på kuppen.

Foto: Panagiotis Voudouris

 

SMÅFÖRETAGARE? SE HIT!
Är du ute och reser i tjänsten mycket? Då finns det flera smarta lösningar som kan underlätta arbetet för dig. Här är några tips från Telias personliga rådgivare:

* Telias affärsresepaket – ett anpassningsbart paket som innehåller Samsungs S6 Edge med telia Jobbmobil Multi 20 GB, Telia fastpris Norden och Telias Powerkit som hjälper dig när batteritiden på datorn börjar ta slut.

* OneDrive – Ger dig möjlighet att lagra upp till 1 TB (terabyte) i molnet.

* Office365 Business – molntjänst som gör det enklare och effektivare att driva ditt företag.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton