Digitalisterna - En podd om digitala lösningar för företag

Publicerad: 2015-11-26 14:00 | Taggar: Molnet, Jobba effektivare utanför kontoret Kategorier:

Här lär du dig mer om att leva kontorslöst, sälja på nätet, ha möten i molnet, eller att vara uppkopplad i ödemarken.

Digitalisterna är en poddcast från Telia Företag med Kjell Eriksson och Daniel Stark. Kjell och Daniel diskuterar digitala lösningar för företagare som vill hitta nya sätt att arbeta. Vi hör spännande företagare berätta om sin resa, drivkrafter, motgångar och utmaningar.


Avsnitt 6 "Den digitala stressen" - 26/11

Erkänn att du känner dig pressad just nu. Kraven ökar. Vi ska kunna och handskas med all ny digital teknik både på jobbet och hemma.

Men det finns lösningar. Vi diskuterar hur du ska hitta en digital balans och kunna jobba flexibelt. När ska du vara tillgänglig och när ska du vara helt avkopplad?

Vi rådfrågar Micke Darmell som skrivit boken ”Uppkopplad eller avkopplad: om konsten att verka i en uppkopplad värld. Hör dessutom Anette Eriksson som beskriver hur ett köp av en ny mobil skapade en intensiv digital stress nivå.

Lyssna

Lyssna direkt på dagens avsnitt:

aCast

 

Avsnitt 5 "Uppkopplad i ödemarken" - 20/11

Ödemarken är inte längre öde. Möjligheterna att jobba på distans är bättre än någonsin.
Men är alla lämpade för att jobba hemifrån? Vi diskuterar fallgropar och ger tips om hur du som företagare kan lyckas med att jobba på distans.

Vi hör Johanna Ögren som fysiskt lämnade sina kunder i Stockholm och flyttade 120 mil norrut. Avståndet blev långt men kunderna finns kvar.

Dessutom en intervju med dirigenten Thord Svedlund som i projektet ”Playing Apart"
lyckades via fibernät dirigera fjorton musiker utspridda på olika platser i landet.

Lyssna

Lyssna direkt på dagens avsnitt:

aCast
Soundcloud

 

Avsnitt 4 ”Lagra, Lagra, Lagra” - 12/11

Är molnet lösningen på allt?

Vi pratar nya lagringsmöjligheter och diskuterar skillnaden att lagra fysiskt och i molnet. Vi hör statsvetaren Jenny Madestam som förlorade allt när hennes dator blev stulen.
Dessutom en intervju direkt från molnet med Niclas Alvebratt,Business Unit Manager, Cygate Cloud, som gör en guidning av Cygates hallar där molntjänster produceras.

Lyssna direkt på dagens avsnitt:

aCast
Itunes

 

Daniel tipsar!

Få lite lugn och ro och slipp gräma dig över att du aldrig gjorde den där backupen på det livsviktiga dokumentet genom att lagra din information i molnet redan idag. Det är verkligen så lätt som alla säger.

• Näst intill obegränsad lagring - med Microsoft OneDrive för Företag får du en väldigt kompetent lagringslösning med 1 Terabyte data (~1000 GB) till väldigt låg kostnad. Funkar både via webben, datorn, surfplattan och mobilen (Android & iOS)

• Enkel & säker molnlagring i Sverige – Med CloudMe får du en lagringstjänst likt OneDrive & Dropbox med där filerna lagras i Sverige. Läs mer & beställ på https://appmarket.telia.se/apps/7388?restoreSearch=true#!overview

• Avancerad lagring när du inte vill kompromissa – Med Backup & Restore tjänst från Cygate cloud (en del av Telia) får du en backuptjänst som lagrar information i Sverige och du kan köra det på din nuvarande IT-lösning. Läs mer på http://www.cygate.se/it-som-tjanst/molndrift/backup-och-restoretjanst

• Backuptjänst för dig som redan lagrar i molnet – Med Svenska Cloudfinder backupar du data som du redan lagrar i molnet hos Office 365 (Exchange, Sharepoint, Onedrive för företag) . På det sättet säkrar du din data och har tillgång till informationen även om du avslutar din lagringstjänst, tjänsten får problem eller liknande. När du vill ha både hängslen och livrem. Läs mer & beställ på https://appmarket.telia.se/apps/7467?restoreSearch=true#!overview

Vet du fortfarande inte vad du behöver? Ingen fara, gå in på https://www.telia.se/radgivare och boka en Personlig Rådgivare – helt kostnadsfritt för Sveriges företag.
 

Avsnitt 3 ”Möten i molnet” - 5/11

Äntligen, vi behöver inte träffas längre! När ett möte fysiskt möte nödvändigt och när är det inte? Vi tittar framåt och pratar företag i en helt ickefysisk arbetsmiljö.

Vi hör historien om det finska yoga bolaget Yoogaia, den första interaktiva yoga studion online.

Gäst i studion är den digitala mötesexperten Pia Villför Larsson från Facilitatorhuset.

Lyssna

Lyssna direkt på dagens avsnitt:

aCast
Itunes

Du kan även prenumera på Digitalisterna via en app till din smarttelefon eller surfplatta.

 

Daniel Tipsar:

Det finns ingen brist på smarta digitala tjänster för att genomföra bra möten. Telia har både många olika tjänster och är en av de största leverantörerna i Sverige på just mötestjänster.

• Kostnadseffektiv allt-i-ett lösning med Office 365 – Office 365 är ett paket av tjänster som bl.a. innehåller Lync där du kan chatta, köra video och dela skärm samt Sharepoint Online där du kan samarbeta med andra efter mötet. Beställ direkt på https://appmarket.telia.se/apps/15202?restoreSearch=true#!overview

• Snabbt & Enkelt med Telia Telemöte – Det snabbaste och enklaste sättet att hålla ett virtuellt möte är oftast ett telefonmöte. Med Telia Telemöte så kan ni utan problem prata i munnen på varandra. Fungerar dessutom med Skype for Business (eller tidigare Lync Online). Beställs på: https://trade.telia.se/foretag/handla/product?prodid=488443

• Full koll på mötet med Telia Webbmöte – Bästa sättet att dela skärm och hålla videomöten på olika enheter som dator, surfplatta och smartphone. Ingen programvara behöver installeras och dessutom får du ditt alldeles eget mötesrum. Beställs på: https://trade.telia.se/foretag/handla/product?prodid=488298

• Samma känsla som fysiskt möte med Telia Videomöte - Med Telia Videomöte kommer du så nära ett fysiskt möte du kan komma, utan att behöva vara där. För dig som inte är beredd att kompromissa. Läs mer på https://www.telia.se/foretag/losningar/produkter/telia-videomote

 

Avsnitt 2 "Sälja på nätet" - 22/10

Nu har det hänt. E-handeln växer och är här för att stanna.
Men hur lyckas du som e-handlare? Vad skiljer en succé från ett misslyckande? Varför
handlar vi egentligen på nätet?

Vi hör historien om Sneakersnstuffs e-handelsframgång. De vågade starta försäljning av gympadojor 1999, då e-handeln var extremt låg.

Hör Intervjun med e-handelgurun Moon-Suck Song, Panagora CEO och co-funder som
berättar om trender och framtidens e-handel.

Lyssna

Lyssna direkt på dagens avsnitt:

aCast
Itunes

Du kan även prenumera på Digitalisterna via en app till din smarttelefon eller surfplatta.

Daniel tipsar!

Din din e-handelssatsnings framgångsresa kan bara du göra . Men vi på Telia vill gärna hjälpa till att göra resan lättare.

En bra start är alltid att skaffa en personlig rådgivare som lär känna dig och som du alltid kan vända dig till, både när du vill komma igång och under hela din resa. Det är enkelt att få en personlig rådgivare, gå bara in och anmäl dig på telia.se/radgivare. Det är helt kostnadsfritt och gäller för alla Sveriges företag, hur liten du än är.

Vi har även en hel del användbara tjänster. De flesta kan du pröva kostnadsfritt och alla är molnbaserad så du kommer åt dem oavsett var du är.

För dig som sin har någon webshop:

• Superenkelt start på e-handelsresan - Med Zeendo kommer du snabbt igång med din webshop till väldigt låg kostnad. Både billigt och bra sätt att snabtb komma igång.

Vill du dessutom bara ha en hemsida går det lika lätt. Beställ här

• Kraftfull webshop med fokus på design - Med Sitoo Webshop har du redan kommit en bit på vägen innan du börjar. Hjälper till med alla delar från skapande av webshop till hantera ordrar, mäta, marknadsföra och betalsätt. Kan du göra en powerpoint kan du även få igång en webshop. Beställ här (Länk: https://appmarket.telia.se/apps/7072#!overview)

• Enkel bokföring utan revisor - Med Hogia Smart är det superenkelt att hantera din bokföring utan revisor. Slippa oroa dig för bokföring utan att behöva betala en revisor. Beställ här 

För dig som vill utveckla in e-handel:

• Förstå dina kunder - Med Kuriosa by Paloma) kan du enkelt få reda på vad dina kunder tycker om din e-handelsupplevelse. Bra sätt att utveckla både din e-handel och dina kunder. Beställ här

• Kommunicera med dina kunder - med Postman by Paloma är det väldigt enkelt att kommunicera med dina kunder med nyhetsbrev och e-postmarknadsföring. Beställ här


Vi ses nästa vecka!
 
 

Avsnitt 1 "Det kontorslösa samhället" - 14/10

Du har sett dom på stan, bussar och kaféer. De som jobbar utan kontor, de kontorslösa. Hur gör man allt som görs på ett vanligt klassikt kontor men utan en fast arbetsplats? Vilka är det smidiga digitala lösningarna? Hur säkert är det egentligen att jobba kontorslöst uppkopplad mot ett offentligt Wi Fi?

Vi hör historien om företaget "Johan&Nyström at work" som säljer kaffe och hyr ut arbetsplatser samtidigt.

Gäst i studion är Vasilis Mavroudis, grundare av gerillakontoret "Guerilla Office" som tagit det kontorslösa livet ett steg vidare. Idén är enkel, de går in på ett ställe och gör ett kontor över dagen.

Lyssna

Lyssna direkt på dagens avsnitt:

aCast
Itunes

Du kan även prenumera på Digitalisterna via en app till din smarttelefon eller surfplatta.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton