Surfplatta underlättar ute på fältet

Publicerad: 2015-10-02 14:06 | Kategorier:

Allt fler ser nyttan med att arbeta digitalt. Även hantverkare börjar nu få upp ögonen för tekniken, och det med rätta – det finns många fördelar med att arbeta mer digitalt. Slipp pappersarbete, onödiga resor till kontoret och få mer lönsamhet i bolaget.

Ett smart sätt att effektivisera det dagliga arbetet är att arbeta mer digitalt. I stället för att fylla väskan med ritningar och dokument kommer du åt allt med en surfplatta. Att komma åt tidrapportering, faktureringssystem och dokumentbibliotek oavsett platsen man befinner sig på sparar in tid.

Får jobben direkt till surfplattan
Molntjänster är med andra ord ett enkelt sätt att låta alla inom företaget komma åt viktiga dokument var de än befinner sig. Fieldo är en molnbaserad tjänst där personal ute i fältet kan få information från arbetsledaren direkt i appen.

Kasper Tedeby, storköksmontör, berättar om hur de använder surfplattor i sin dagliga verksamhet:

– Vi började använda surfplattor i jobbet för att underlätta för alla inblandade parter. För oss montörer och tekniker blir det enklare och snabbare att få information om olika jobb och projekt. Alla arbetsordrar får vi nu digitalt, vilket gör att vi slipper åka till kontoret lika ofta och istället kan åka på jobb snabbare, säger han och fortsätter:

– Samtidigt slipper de på kontoret föra över all information från papper till dator för fakturering, och vi kan se lagersaldo på reservdelar i vårt lager direkt. Kunden kan dessutom skriva på för ett utfört servicearbete direkt på plattan och få en kopia av fakturan mailad till sig.

Kommer ständigt nya möjligheter
Utöver Fieldo finns det även flera andra molntjänster som kan vara användningsbara för företag med anställda som arbetar utanför kontoret. Behövs exempelvis avstämningsmöten göras regelbundet går dessa att genomföra digitalt. Med hjälp av tjänsten iMeet kan upp till 15 deltagare delta i mötet via sin surfplatta eller smartphone, och det är enkelt att logga in via sociala medier och boka in mötestider i Outlook.

Att det finns fördelar med att använda surfplattor i arbetet har inte gått tillverkarna förbi. Apple presenterade nyligen en ny version av sin populära surfplatta som tagits fram speciellt för speciella användare. Ipad Pro har en skärm på hela 12,9 tum och ger möjligheten att köra två appar parallellt på skärmen för att underlätta arbetet.

Företaget Intel har i sin tur utvecklat något som heter Real Sense 3D. Det är en kamera som finns på vissa datorer och surfplattor och möjliggör många nya applikationer.

– I och med att kameran kan bygga 3D modeller av sin omgivning kan den till exempel avbilda ett rum som skall inredas. När användaren sedan besöker en möbelaffär kan man då 3D-fotografera soffan för att se om den får plats och hur den ser ut i sin miljö. Man kan även mäta i bilderna för att se hur stora ytor som skall målas, byggas eller möbleras, säger Anders Huge, försäljnings- och marknadschef för Intel i norra Europa.

Läs mer om Telias branschpaket speciellt framtaget för hantverkare här!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton