Nästa generation smarta ringar

Publicerad: 2015-10-20 09:20 | Kategorier:

Möjligheten att lägga in funktioner som att låsa upp dörrar eller göra betalningar i en ring på fingret har funnits några år. Nu kommer nästa generation smarta ringar, bland annat från ett svenskt företag, och numera läggs extra krut på ett utseende som ska tilltala trendmedvetna.

Tänk om en ring på fingret skulle kunna ersätta ditt passerkort, busskort, gymkort och betalkort – visst skulle det vara skönt? Nu är det, åtminstone delvis, verklighet. De smarta ringarna kan kommunicera med andra prylar i närheten med så kallad NFC-teknik (Near Field Communication). NFC-tekniken kommer allt mer, och redan nu går det att använda ringen istället för passerkort och gymkort på vissa ställen.

Trendigt med roséguld och bling
Svenska företaget House of Advanced Accessories har satsat på en ringkollektion med flera ringar som ska tilltala män och kvinnor som uppskattar stilrena accessoarer med en modern touch. Här är den plastighet som tidigare präglat många smarta prylar bannlyst, istället är det guld, silver och blankpolerad keramik som gäller – varför inte i kombination med några ädelstenar?
Pris: från 590 kronor

Styr med små gester
Ozon från japanska 16Lab är en ring som ska ersätta tidigare rörelsebaserade styrdon, alltså där man genom att röra handen (med styrdonet) i luften får samma funktioner som med en datormus. Med Ozon ska man dock slippa viftandet, för ringen tolkar små rörelser – som att man hastigt vrider handen lite åt sidan – i kombination med att man rör med tummen på dess minimala styrplatta. Den ska också fungera direkt med datorn eller surfplattan utan någon extra mjukvara.
Pris och tid för lansering är inte fastställt.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton