Maximera jobbdagen med smart pryl

Publicerad: 2015-10-07 13:09 | Kategorier:

Behöver du bli påmind att röra dig mer på jobbet eller dricka mindre kaffe? Sen.se har tagit fram en ny produkt som håller koll på dina vanor. Systemet heter ”Mother” och kan till och med säga till när barnen har kommit hem från skolan.

Produkten ”Mother” från företaget Sen.se är en smart medhjälpare som håller koll på dina vanor. Den kan till exempel registrera hur många steg du tar per dag, hur din sömn har varit eller hur många gånger du fyller på kaffekoppen. Lätt överdrivet är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan bevaka, och allt kan du sedan hålla koll på i surfplattan eller mobilen.

Kakorna skickar information
Systemet består av en basstation, mest lik en blandning av en rysk docka och en snögubbe, som samlar in information från sensorer som du placerar ut på olika ställen. Sensorerna kallas ”kakor” och till varje basstation kan man koppla upp till 24 kakor. Dessa kan programmeras att hålla koll på olika saker utifrån dina behov.

Du kan exempelvis lägga en sensor i fickan som registrerar hur du rör dig, en på ditt vattenglas som märker när du fyller på det och en vid fönstret som mäter temperaturen.

Alla dessa sensorer rapporterar sedan till basstationen, och informationen bearbetas innan den publiceras som statistik i den tillhörande appen. Om du vill kan du få påminnelser i form av push-notiser i din telefon när du har suttit still för länge eller druckit för lite vatten. Eller för mycket kaffe för den delen.

Få koll på barnen
Om du även har en basstation hemma kan du få reda på om någon försöker ta sig in, när posten kommer eller när dina barn kommer hem från skolan. Sätt bara en sensor på dörren eller lägg en sensor i ditt barns ryggsäck så får du ett meddelande när någonting händer och du kan släppa oron och fortsätta att koncentrera dig på jobbet ett tag till.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton