Smycken som mäter din hälsa

Publicerad: 2015-11-24 10:06 | Kategorier:

Trenden med teknik i form av smarta accessoarer fortsätter att växa. Nu satsar flera företag på att skapa smyckesliknande ”wearables” riktade till kvinnor som vill bli mer hälsosamma och avslappnade.

Den första pulsklockan lanserades i början av 1980-talet och fokuserade på att hjälpa idrottsmän att hitta rätt intensitet i träningen. Sedan dess har det i en strid ström lanserats prylar som mäter hjärtfrekvens, steg, sömn, stress och allt annat mellan himmel och jord. De senaste fem åren har marknaden exploderat och nu finns det alternativ för alla typer av människor, inte bara de sportiga.

Trendiga wearables
Den senaste trenden är smyckesliknande mätinstrument, så kallade wearbles, riktade till kvinnor som vill få koll på sin hälsa. The Leaf från Bellabeat är ett lövformat smycke som du kan ha runt handleden, i ett halsband eller helt enkelt fästa i kavajslaget för att mäta din aktivitet, stressnivå och sömnkvalitet. Den ska till och med kunna hjälpa dig att förstå din menscykel. The Leaf skickar sedan datan till en app för analys, en app som för övrigt även innehåller olika andningsövningar som du kan göra för att minska stresskänslan.

Armband gör dig mindful
En annan liknande produkt på väg ut på marknaden är WellBe, ett armband som utger sig för att vara ”världens första mindfulness-armband”. Principen är densamma som för andra liknande prylar: armbandet mäter dina olika värden och skickar datan till en app. Skillnaden är att denna främst fokuserar på stress, och larmar dig via mobilen om du börjar närma dig för höga stressnivåer. Appen skickar också förslag och råd på hur du ska lugna ned dig och innehåller flera olika mindfulnessövningar och program.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton