Prylen som gör andra prylar smarta

Publicerad: 2015-11-24 10:36 | Kategorier:

Vill du ha ett smartare hem där fler saker går att styra med telefonen? Då kan du skaffa Zulis smartplug, som kan kopplas ihop med dina befintliga prylar och gör det möjligt för dem att styra via bluetooth.

Våra hem blir bara smartare och smartare. Nu för tiden kan vi köpa system som möjliggör kontroll av värmen i huset eller styrning av övervakningssystemet genom enbart en knapptryckning på mobilen. Men smarta system kan vara dyra, och därför har amerikanska företaget Zuli utvecklat en ”smartplug” som kan göra dina gamla, och dumma, prylar smartare.

Många olika användningsområden
Zulis smartplug är en slags adapter som kopplas in mellan eluttaget och exempelvis din stereo eller hallampa. Sedan kan du styra strömåtgången med hjälp av din telefon, så att dina prylar fungerar precis som du vill. Du kan exempelvis tända hallampan med telefonen när du kommer hem, för att sedan släcka den när du går in lämnar rummet. Där kanske du sätter igång lite lugn musik på din stereo medan du effektivt dimrar ned dina lampor för att komma ner i varv. Har du inte dimbara lampor? Lugn, med Zulis smartplug går det att dimra även de lampor som inte har en inbyggd dimmer.

Hjälper dig spara pengar
Zuli kan dessutom mäta och rapportera energiåtgången från olika prylar, så att du kan få en förståelse för vad i hemmet som förbrukar mest el och därför är dyrast i drift. Och över tid lär den sig dina preferenser och börjar styra ditt hem precis som du vill. Automatiskt – utan att du behöver göra någonting.
För tillfället behöver du bo på andra sidan Atlanten för att använda dem, då de endast är kompatibla med amerikanska vägguttag. Då kostar de från ca 60 dollar styck, men förhoppningen är att de så småningom ska tillverkas även för den europeiska marknaden.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton