Fakturera smartare och öka lönsamheten

Publicerad: 2015-11-02 13:26 | Kategorier:

Många företag lägger onödig tid och energi på fakturering och bokföring – tid som i stället skulle kunna användas för att skapa nya intäkter. En effektiv lösning på problemet är att skaffa en molnbaserad faktureringstjänst som är direkt kopplad till din bokföring.

Det är inte ovanligt att faktureringen i mindre företag till stor del sköts manuellt; där man för varje faktura letar upp kundnummer och med miniräknare räknar ut fakturabelopp och drar av eventuellt rot- eller rutavdrag.

Och när man väl har skickat ut fakturorna är det svårt att få en överblick över hur mycket, eller lite, pengar som är på väg in i företaget.

Under mer arbetsintensiva perioder, eller då man jobbar mycket utanför kontoret, kan det också hända att faktureringen släpar efter och kassaflödet blir lidande.

Smarta faktureringstjänster
En lösning på problemet är att skaffa sig en faktureringstjänst där man med större inslag av automatik kan skapa och skicka ut fakturor.

– Ett bra tips är att använda en molnbaserad faktureringstjänst som du kan komma åt var du än är. Då kan du stämma av allt och skicka fakturor även om du inte är på kontoret, säger Frida Ahrenby, sälj- och marknadsansvarig för Telias molntjänster.

Enligt Frida finns det en annan fördel med en molnbaserad tjänst:
–Det spelar ingen roll om du tappar bort datorn eftersom alla uppgifter finns sparade i molnet.

Fakturering kopplad till bokföring
I Telia App Market finns det flera olika faktureringstjänster att välja emellan. En av dem är Hogia Smart, som dessutom tillhandahåller en kompatibel bokföringstjänst. Efter att ha loggat in i programmet med en telefon, dator eller surfplatta kan du snabbt lägga till en ny kund eller välja en sparad kund och sedan skapa en faktura.

Jobbar du med rut- eller rottjänster räknar programmet själv ut vad kundens belopp blir och för över det övriga beloppet till en fil som du sedan kan ladda upp till Skatteverket.

– Faktureringen är sedan direkt kopplad till bokföringen, så när du skickar en faktura förs uppgifterna automatiskt över även dit. Hogia har satsat mycket på att skapa ett enkelt och tydligt gränssnitt och programmet innehåller både tips och hjälp som underlättar bokföringen, säger Frida Ahrenby.

Ta kontrollen över företaget
Med Hogia Smart kan även den mest ointresserade bli vän med sin bokföring. I stället för att ta hjälp av externa redovisningskonsulter kan du bokföra på egen hand och på så sätt spara pengar. Dessutom får du på köpet bättre kontroll över företagets resultat.

– Med Hogia Smart har du full koll över dina fakturor i realtid och ser när någon inte är betalad. Dessutom kan du snabbt och enkelt ta fram statistik över bland annat hur mycket du har fakturerat olika månader och hur stora dina kostnader är. Du får bättre kontroll över ditt företag samtidigt som du sparar tid och pengar, avslutar Frida Ahrenby.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton