6 smarta molntjänster för småföretagaren

Publicerad: 2015-11-25 09:24 | Kategorier:

Med Telia Appmarket blir det ännu enklare att vara småföretagare, där hittar du nämligen massor av tjänster som underlättar för dig. På så sätt kan du lägga mindre tid på administration och mer tid på värdeskapande för dina kunder. Här har vi valt ut sex stycken smarta molntjänster att börja med.

I Appmarket har du alla tjänster samlade, och du får samtidigt en samlad faktura istället för en från varje tjänst. Du får också support på svenska direkt från Telia.

– Vi har samlat de bästa apparna på marknaden för dig som driver företag så att du slipper leta, säger Frida Ahrenby som är sälj- och marknadsansvarig på Telia.

Osäker på var du ska börja? Varför inte titta på molntjänster! Med molntjänster kan du nämligen komma åt kontoret var du än befinner dig. Här kommer sex molntjänster som vi tycker att du ska kika närmare på:

Office 365
Office 365 är kort och gott Microsofts Office-program i molnet. Ta upp paddan och jobba med en PowerPoint på fiket, ändra i ett Excel-ark med din smartphone eller skriv ett Word-dokument och dela det direkt med medarbetarna.
Pris: från 49 kr/månad per användare. Onedrive 1TB ingår.

Billogram
Fakturahantering kanske inte är det roligaste du gör i företaget, men likväl nödvändigt. Billogram gör det både roligare och enklare.
– Billogram förkortar tiden det tar att fakturera genom att du har alla dina kunduppgifter, dina vanligaste varor och tjänster och annan information i molnet. På så sätt kan du bara kan mata in det i en färdig fakturamall och dra iväg, säger Frida Ahrenby.
Pris: 10 kr/faktura

Meetin.gs
Att få folk att synkronisera sina kalendrar för gemensamma möten är inte det lättaste, men med Meetin.gs sköter du allt från planering av möten till påminnelser och uppföljningar i en och samma molntjänst.
Pris: 79 kr/månad

Fieldo
Har du en verksamhet med medarbetare på fältet? Med Fieldo får både du och medarbetaren full koll på uppdragen med beskrivning, adresser, bilder och mycket annat direkt i appen.
– Istället för att den anställda ska behöva åka in till kontoret på morgonen finns all information i appen, säger Frida Ahrenby. Det görs även en notering i appen när arbetaren påbörjat uppdraget så att kunden kan följa projektet i ett webbgränssnitt.
Pris: 199 kr månaden

Hogia Smart
Hogia är en svensk bokförings- och faktureringstjänst som funnits länge. Det nya med Hogia Smart är att du får tillgång till den var som helst genom en webbläsare.
– Många små bolag kanske inte vill redovisa själva och lejer därför ut det. Men med Hogia kan du plocka hem fakturering och redovisning, för att på så sätt få bättre kontroll på transaktioner och vad sker i ditt företag, säger Frida Ahrenby. Hogia Smart har ett extremt intuitivt gränssnitt så det är enkelt komma igång.
Pris: Säljs i två moduler, bokföring och fakturering, som kostar 98 kronor per styck och månad.

Spotify Business
Du som vill ha musik i din restaurang, butik eller annan lokal ska kolla in Spotify Business. Företagsvarianten av Spotify är utvecklat av bolaget Soundtrack your brand och innehåller företagsspecifika funktioner, som till exempel schemaläggning av musik och ett enkelt sätt att dela spellistor med dina kunder. På så sätt kan du bygga ditt varumärke med musik.
– Det är också viktigt att komma ihåg att Spotify Business (eller den större företagsvarianten Enterprise) krävs för att du rent upphovsrättsligt ska få spela Spotify offentligt.
Pris: 299 kronor i månaden per lokal.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton