Sömnkoll utan armband

Publicerad: 2015-03-03 10:41 | Taggar: Ny teknik i vardagslivet, Sakernas internet, Wearables Kategorier:

De nya hjälpmedlen för att analysera sömnen har en sak gemensamt: du behöver inte ha någon pryl på dig för att mäta. Dessutom är de smartare än det vanliga aktivitetsarmbandet.

Beddit har konstruerat sin sensor som en tunn film som placeras under madrassen. Den håller koll på sömncykler, puls, andning, snarkning, rörelser och omgivning.
Sleep Number Beds tillverkar sängar där sensorerna är inbyggda från start. Deras sängar är dessutom ovanligt justerbara, så att man utifrån sömnanalysen ska kunna ställa in sängen för optimal sömnkvalitet.
Luna har gjort ett sängöverdrag som har wifi, mikrofon och en massa sensorer som mäter kroppstemperatur, andning, puls, men även ljusförhållanden och luftfuktighet. Den kan också exempelvis ställa in sängens temperatur lagom till du ska gå och lägga dig och sedan dra igång kaffebryggaren när du vaknar.
Sense består av två enheter: The Orb som står på nattduksbordet för att ta in ljud samt mäta ljus och temperatur, respektive The Pill som är en sensor som fästs på kudden för att mäta aktivitet och sömnkvalitet.
Även spelgiganten Nintendo lär haka på sömntrenden, men tar det lugnare på sin (säng)kant och räknar inte med att lansera sin fristående mätare förrän i mars 2016 – en väldigt lång framförhållning i Internet of things-världen

Beddit, 149 euro
www.beddit.com

Sleep Number Beds, från 1 000 dollar
www.sleepnumber.com

Luna, från 250 dollar
lunasleep.com

Sense, 129 dollar
hello.is

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton