Pixies hittar dina prylar

Publicerad: 2015-03-26 13:46 | Taggar: Appar Kategorier:

Det här kommer att bli en ”killer app” för vissa - och helt överflödig för andra. Du som börjar varje dag med att leta efter bilnycklar och mobil har i alla fall lösningen här: små brickor som signalerar till en app var de befinner sig.

Företaget bakom positioneringssystemet Pixies kallar tekniken för LoT, vilket ska utläsas som Location of Things. Deras utgångspunkt var ungefär ”visst är det bra med uppkopplade saker – men var har jag lagt sakerna nu igen?”.

Systemet bygger på små brickor – Pixies – som är ett par millimeter tjocka och 4x5 centimeter stora. De kan fästas på olika prylar eller hängas fast i nyckelknippor. Eller för den delen även kopplas på ett husdjurs halsband. Just husdjur är det många som vill ha hjälp att hålla koll på. Men då kanske inte det här är den slutliga lösningen, eftersom räckvidden är 100-150 meter inomhus och maximalt uppemot 500 meter utomhus. Bortsprungna katter kan alltså dessvärre bli svårlokaliserade.

Om du skulle slarva bort mobilen…

Desto mer användbart är det att sätta Pixies på vardagsprylar som plånbok, surfplatta, nyckelknippa – och även på mobilen. Med en Pixie på telefonen går det att hitta den även om den är i ljudlöst läge eller har slut på batteri. Förutsatt att du kan använda någon annan familjemedlems mobil för att lokalisera den, förstås….

Du som åker på likartade resor regelbundet kan sätta Pixies på de vanliga sakerna du behöver och sedan skapa en speciell packlista i appen. Då kollar den igenom att allt är med och varnar om något saknas.

Pixies lanseras sommaren 2015, men går redan att förbeställa: ett paket med fyra brickor kostar cirka 330 kronor plus 80 kronor i frakt till Sverige. Den tillhörande appen kommer att vara gratis och finnas för iOS och Android.

www.getpixie.com

Tillbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton