Det här behöver du för att jobba mobilt

Publicerad: 2015-03-18 09:45 | Taggar: Det här behöver du för att jobba mobilt Kategorier:

När Telia skulle utveckla tjänster för ett mobilt arbetssätt intervjuades hundra börsbolag och sexhundra andra företag. Behoven och insikterna från den undersökningen la grunden för utvecklingen av tjänsterna inom Telia Mobility Management.

Undersökningen visade att många redan har hårdvaran på plats i form av smartphones. Men de drar inte nytta av dem fullt ut. 79 procent av företagen ville kunna nå alla sina system överallt. Hälften var redan från start övertygade om resultatet av mobilt arbete: ökad lönsamhet. Viktigt var också fokuset: det är användaren som ska vara i centrum - inte tekniken.

Konsumentbeteendet driver på

- Trenden är tydligare än någonsin, säger Mille Beckman, konceptansvarig för Telia Mobility Management. Individer tar med sitt konsumentbeteende till jobbet. Hemma är man van att nå all information via datorer, surfplattor och smartphones. Det vill man göra på jobbet också.

Företag och organisationer vill därför anpassa sig till individernas krav så att alla kan nå sin personliga information, oavsett var man är eller vilken typ av enhet man jobbar med.

Säkerhet är en viktig del av lösningen
- Om inte organisationen erbjuder lösningar för mobilt arbete, säger Mille Beckman, visar erfarenheter att användarna ofta använder egna, osäkra lösningar.

Viktiga delar av tjänsterna inom Telia Mobility Management handlar därför om säkerhet. Digital identitet och autentisering ser till att bara betrodda individer och enheter kopplar upp sig mot organisationens servrar. Ingen ska kunna utge sig för att vara någon annan.
Olika begrepp inom området mobilt arbete

Inom området mobilt arbete möter man uttrycket "Enterprise Mobility Management" eller EMM. Det är ett begrepp som oftast förknippas med kontroll och hantering av smartphones och surfplattor.

- Den hanteringen, som också kallas Device Management, är bara en del av vad vi erbjuder, säger Mille Beckman. Eftersom EMM kan betyda många saker behövde vi definiera vad vi står för, tror på och levererar. Det gav upphov till begreppet Telia Mobility Management.
Mobilt arbete från början till slut

Det som gör Telia Mobility Management unikt är att Telia kan ta ansvar för hela kedjan - från rådgivning och strategi, till nät, access och integration. Allt för att skapa en säker mobil arbetsplats där tillgång till information är det centrala.

- Det handlar inte om teknik det här, avslutar Mille Beckman. Det handlar om ett nytt sätt att arbeta. Våra tjänster gör det enklare att lyckas med det.

Mer fakta och tips i broschyren.

Ladda ner den här!

Tack - dokument skickas till dig inom kort.

Tyvärr lyckades vi inte ta emot din epost. Var vänlig försök igen.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton