Totalt fokus med mindfulnesstekniken CBMT

Publicerad: 2015-05-28 16:57 | Kategorier:

Glöm multitasking, nu är det totalt fokus som gäller. Corporate-Based Mindfulness Training är anpassad för upptagna människor med lite tid och höga ambitioner. Bli mer fokuserad och produktiv, samtidigt som du blir mindre stressad.

Företag som Google, GE och Sony använder det redan, och i takt med att stressrelaterade sjukdomar breder ut sig börjar allt fler svenska företag få upp ögonen för mindfulnessträning.

Mindfulness är ursprungligen en buddistisk meditationsteknik men har under senare år använts med framgång vid till exempel rehabilitering och behandling av stress. Forskningsresultat visar att regelbundna övningar stärker hälsan, minskar stress och ökar både välbefinnandet och förmågan till riktad uppmärksamhet.

Corporate-Based Mindfulness Training (CBMT) har utvecklats av forskare, managementexperter och mindfulnessinstruktörer under ledning av Potential Project. Syftet är att lära sig bli mer fokuserad, och det kan räcka med tio minuter om dagen för att uppnå effekt.

Martin Ström på Previa har tränat mindfulness i Sverige med chefer och medarbetare på bland annat IKEA, Vattenfall, Nordea och Domstolsverket. Nu har han även genomfört den första svenska vetenskapliga studien kring CBMT. Resultaten var tydliga – testpersonerna fick mer uträttat och upplevde samtidigt att stressnivån sjönk.

Det går att öva sig på mindfulness på egen hand. Här kan du ta del av några tips:
Läs artikeln här.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton