Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer
navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart telia-logo-reverted global-level-alert-warning global-level-alert-information icon_twitter_footer

Bli expert på att leda möten med IDOARRT

Publicerad: 2015-05-05 14:05 | Taggar: Effektivare möten

Möten utan tydlig struktur tenderar att ta onödigt lång tid, väcka osäkerhet hos deltagarna och sänka deras kreativitet. Ett botemedel är tekniken IDOARRT.

Den digitalt inriktade skolan Hyper Island är en av förspråkarna av akronymen IDOARRT. Det är ett enkelt men kraftfullt minnesverktyg som hjälper dig att leda möten och andra typer av grupprocesser. Idén är enkel: Processledaren, till exempel den som kallat till möte, börjar med att förklara processens struktur, en bokstav i taget, så att alla deltagare är med på vad som gäller.

IDOARRT står för:

Intention
Vad är intentionen, det vill säga syftet, med mötet?

Desired Outcome
Finns det något specifikt mål som ska uppnås innan mötet är slut?

Agenda
Hur ser dagordningen ut? Och vilka steg behöver vi gå igenom för att nå målen?

Roles
Vilka roller har deltagarna? Vem för protokoll? Och vem tar slutgiltiga beslut?

Rules
Vilka regler gäller? Det finns kanske särskilda metoder för att ge feedback på varandras idéer?

Time
Hur lång tid förväntas processen ta? Och när är det kaffepaus?

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon

Chatta med Telia

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare ber vi dig fylla i några uppgifter. Telia kommer att spara chattkonversationen i 60 dagar.

Vill du spara din historik?

För att få historiken skickad till dig fyll i din mejladress.
Toggla chat
arrow-down arrow-up Telias Twitter Telias blogg Telias YouTube Telias Facebook Telias LinkedIn telia-logo close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton