7 vanor för en framgångsrik start på arbetsdagen

Publicerad: 2015-05-05 13:56 | Taggar: Effektivare möten Kategorier:

Arbetsdagens första tio minuter kan avgöra hur produktiv du kommer att vara resten av tiden på jobbet. Här är sju knep framgångsrika personer brukar använda sig av för en optimal start dagen.

1. Ta dig tid att hälsa på teamet
Oavsett vilken roll du har på företaget är det viktigt att bibehålla en god social relation med dina kollegor. Genom att hälsa på alla medarbetare på morgonen bidrar du till en positiv arbetsmiljö och får samtidigt koll på vad alla har på sin agenda just nu.

2. Organisera arbetsplatsen
Du blir effektivare genom att ha allt du behöver inom räckhåll. Ett stökigt skrivbord innebär att det tar längre tid att hitta det du letar efter. Därför kan du på sikt spara tid genom att ha en välorganiserad arbetsplats.

3. Strukturera att göra-listorna
Skriv tydliga att göra-listor. De ger dig en tydlig överblick över vad som ska göras de närmsta timmarna och dagarna. Med största sannolikhet behöver listorna justeras allt eftersom oväntade saker inträffar, så se till att göra detta löpande under dagen.

4. Prioritera
Gå igenom allt som behöver göras under dagen. Välj vad som måste prioriteras och vad som kan läggas åt sidan för tillfället. Var realistisk med vad du kan hinna göra och ha även med i beräkningen att saker kan ta längre tid än planerat.

5. Kolla mailen på specifika tider
Ett mail som ständigt pockar på uppmärksamhet är en av de vanligaste tidstjuvarna i arbetslivet. Strunta i att ha automatisk mailuppdatering och avsätt en stund, exempelvis en gång i timmen, för att kolla mailen.

6. Räkna med distraktioner
Saker och ting går inte alltid som planerat. Problem eller frågor som du kan behöva ta tag i omedelbart kastar omkull ett minutiöst förberett tidsschema. Lägg därför till tidsluckor i ditt schema som inte kan bokas. De kan användas åt akuta problem eller åt att komma i fas med ditt schema efter ett möte som dragit ut på tiden.

7. Reflektera
Många av de främsta ledarna i världen viker de första minuterna på morgonen åt reflektion. För att nå dina mål behöver du aktivt ägna tid åt dem och fundera på vad du har uppnått hittills och vad som kommer härnäst. Starta därför dagen med att visualisera din målbild.

Källa: themuse.com

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton