5 molntjänster för småföretagare

Publicerad: 2015-05-12 13:08 | Taggar: Att jobba mobilt Kategorier:

Fakturering, säkerhetskopiering av dokument och möten via länk är bara några av de möjligheter molntjänster erbjuder. Med effektiva hjälpmedel kan du lägga energi på kärnan i företaget i stället för att stirra dig blind på IT-frågor. Här är fem tjänster som förenklar arbetsvardagen.

Molntjänster kan jämföras med en portabel server och fördelarna är många. Du betalar ofta ett fast månadspris för en tjänst vilket gör att du har full koll på kostnaderna. Installation och uppdatering av programvaror sköts av leverantören för molntjänsten och du slipper själv lägga tid och pengar på detta. Med molntjänster har du även tillgång till expertsupport om ett teknisk problem dyker upp som inte går att lösa på egen hand.

Enkel fakturering
Billogram är en faktureringstjänst där du skapar och skickar fakturor. Tjänsten tar även hand om betalningspåminnelser till kunder vars fakturor förfallit. Du kan välja att skicka fakturan med e-post eller brev, men oavsett val så sköts allt av Billogram. Fakturor och betalningar bokförs automatiskt på ditt konto. Kostnaden är 10 kronor per faktura.

Uppdaterad vardag
Med Office 365 business har företaget alltid uppdaterade versioner av Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Alla filer kan sparas på OneDrive, vilket gör att valda dokument kan delas med andra internt och externt. Tjänsten erbjuder även e-post med mailserver, synkad kalender, hemsida och möten via länk. Från 49 kronor per månad.

Dela och synka
CloudMe säkerhetskopierar, synkar och delar filer och mappar så att du kan få tillgång till dem oavsett om det är via mobilen, datorn eller surfplattan. 100 GB kostar 79 kronor per månad.

Verktyg för e-handel
Sitoo är en tjänst för dig som säljer varor på nätet. Du behöver inga förkunskaper inom webbdesign eller e-handel för att skapa och driva en webbshop i molntjänsten. Förutom design finns även verktyg för att jobba med produkter, lager, kunder, ordrar, betalningar och leveranser. Pris 590 kronor per månad.

Flexibla möten
iMeet är en populär mötestjänst med kapacitet för upp till 15 deltagare. Här kan du hålla alla dina video-, webb- och audiomöten, oavsett om du är på kontoret eller på språng. Dessutom kan du dela filer med dina kollegor under mötet. Kostar 235 kronor per månad.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton