Smart vattenflaska lyser när du ska dricka

Publicerad: 2015-06-16 09:31 | Kategorier:

Vikten av att dricka ordentligt med vatten känner nog alla till vid det här laget. Men att veta det är inte samma sak som att verkligen se till att dricka – och det är här den smarta vattenflaskan kommer in i bilden.

Det dyker just nu upp olika smarta flaskor, och det är flera som går ut med att de erbjuder världens första uppkopplade flaska. Den som verkar lyckas bäst för närvarande är HidrateMe, kanske främst för att den är ovanligt snyggt designad. Plastflaskan, som rymmer cirka 0,7 liter och utlovas vara fri från hormonstörande BPA, har en mjukt vriden form och är tillgänglig i färger som isbergsvit, bambugrön och kristallrosa.

HidateMe kopplas ihop med en app där du anger personliga uppgifter som påverkar ditt vattenbehov: längd, ålder, kön och hur aktiv du är. Den lär också kunna hämta in uppgifter om temperatur och luftfuktighet där du befinner dig samt hålla koll på hur mycket du verkligen rör dig via till exempel Fitbit och Jawbone.

När den sedan jämför vattenbehovet med hur mycket du har druckit ur flaskan och märker att du ligger efter med drickandet så kommer den att lysas uppifrån av LED-lampor. När du tagit en sipp så slocknar den sedan nöjt.

HidrateMe har lagt upp en Kickstarter-kampanj som löper fram till 14 juli för finansiering. Målet var att nå 35 000 dollar, men redan i juni har de passerat över 250 000 dollar.

Läs mer om HidrateMe här: http://hidrate.me
Trago är en annan ”smart flaska” som har en Kickstarter-kampanj: http://trago.co

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton