Se upp i sommar – ökade risker för din smartphone

Publicerad: 2015-06-12 09:43 | Taggar: Skydda innehållet på din mobil Kategorier:

När solen och värmen kommer är vi ute och rör oss mer än någonsin, vilket innebär ökade risker för våra teknikprylar. När din smartphone krossas mot klipporna eller glider ner från poolkanten kan det blir dyrt – om du inte har en bra försäkring.

 Under vinterhalvåret är det ofta snö och kondens som skadar våra telefoner men på sommaren är det helt andra faror som hotar. Gemensamt för många av dem är att de involverar antingen saltvatten eller sand – och det är väldigt svårt att skydda telefonen mot detta.

– Även om det är vanligast att tappa dem i marken eller toaletten så sker det en generell ökning av olyckor på sommaren, berättar Johanna Kallavuo, affärsansvarig mervärdestjänster för små- och mellanstora företagare på Telia.

Vikten av en bra försäkring
Det allra bästa sättet att skydda telefonen är givetvis att vara försiktig och använda ett skal, men olyckor händer ändå ibland. Därför är det viktigt att ha en bra försäkring.

– Idag är det mycket subventionerade telefoner och avbetalningar, och då är det lätt att glömma bort vad telefonen faktiskt är värd. I Sverige är det väldigt mycket high end-telefoner som säljs och 5–6000 kronor är mycket pengar. Därför är det viktigt att man har en bra försäkring. Framförallt för små och medelstora företag med anställda som har telefonen som arbetsredskap, säger hon.

När man tecknar en försäkring till sin smartphone är det viktigt att välja en som täcker så mycket som möjligt och samtidigt har en låg självrisk, enligt Johanna.
¬
– En bra försäkring ska ge dig skydd oavsett om du tappar telefonen i ett glas rosévin, glömmer den på biltaket eller råkar rulla in den i sovsäcken så att skärmen krossas.

Inget åldersavdrag
I och med att vi är ute och rör oss mer på sommaren ökar även stöldrisken. Försäkringen som Telia har tagit fram för både privatpersoner och företag täcker inte bara stöld och förlust utan även otillåten användning. Tanken är att man ska kunna röra sig fritt, njuta till fullo av sommaren och veta att man får låna en ersättningstelefon om oturen skulle vara framme.

– De tre första månaderna är gratis på försäkringen. En viktig skillnad gentemot många andra försäkringar är att vi inte gör något åldersavdrag på telefoner äldre än sex månader och att vi har väldigt låg självrisk. Som mest ligger den på 750 kronor för de dyraste telefonerna, säger Johanna.

Telia försäkring företag
Kostar 59–99 kronor i månaden.
De tre första månaderna är gratis.
Ingen bindningstid eller uppsägningstid.
Låg självrisk och inget åldersavdrag.
Försäkring måste tecknas vid köp av ny mobiltelefon, alternativt inom 14 dagar i en Telia-butik.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton