6 knep för tidsoptimisten

Publicerad: 2015-06-16 09:18 | Kategorier:

Kommer du inrusande i sista sekund – eller till och med några minuter försenad – till möten? Om scenariot känns igen bör du kolla in dessa tips som garanterat minskar risken att du blir försenad.

1. Eliminera distraktioner. Allt som kan störa din koncentration gör dig mindre effektiv. Sociala medier, automatisk mailuppdatering och en klunk kaffe är alla frestande att pausa för, men får dig att tappa koncentrationen och det kan ta flera minuter att få upp ångan igen,

2. Planera in färre saker. Det är lätt att ha för många åtaganden, vilket gör det omöjligt att hinna med alla. Planera därför in färre saker än du tror att du hinner med och ha sedan en reservlista att beta av ifrån om du får en lucka.

3. Boka in luckor. Har ett möte eller en uppgift dragit ut på tiden? Har du då skapat tomma luckor i din kalender kan dessa användas åt att komma i kapp. Då slipper du att hela dagen förskjuts på grund av exempelvis ett försenat morgonmöte.

4. Ha marginaler. Gör en noggrann uträkning för hur lång tid något beräknas ta att utföra. Kom ihåg att saker ofta tar längre tid än planerat, så addera därför några minuter extra till din tidskalkyl.

5. Utvärdera. Tog något i slutändan längre tid i anspråk än planerat? Kom ihåg det till nästa gång och förläng den beräknade tidsåtgången ytterligare.

6 . Var tydlig med din tidsram. Har du bara avsatt 20 minuter för ett möte ska du inleda med att säga det. Då ger du den andra mötesdeltagaren chansen att fokusera på det viktigaste.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton