Svenskar har uppfunnit bärbart moln

Publicerad: 2015-07-16 10:21 | Taggar: Molnet, Spara i molnet Kategorier:

Tillgång till molntjänster även utan uppkoppling, det var vad svenska teamet på BraceIt ville ha. Därför skapade de världens första privata bärbara moln, ReVault.

Molntjänster är ett effektivt sätt att lagra stora filer, men det är inte alltid man har tillgång till en uppkoppling. Då finns det visserligen hårddiskar att backa upp filer på, men dessa är å sin sida otympliga. Ja, det dilemmat var teamet på BraceIt fast bestämt att lösa, och det resulterade så småningom i världens första privata bärbara moln, ReVault.

– Fler och fler konsumenter blir medvetna om säkerhetsproblemen i deras liv online, men de vill samtidigt inte ge avkall på funktionerna och smidigheten i att kunna lagra data i molnet, säger Josef Haddad, vd på Brace It och fortsätter:

– ReVault låter användaren få kontroll över sin data och ger fullständig uppsikt över informationen utan att göra avkall på funktionaliteten med lagring i molnet. Vi har kombinerat de bästa egenskaperna med lagring i molnet och lokal fillagring för att erbjuda ett säkert och praktiskt sätt att synkronisera, säkerhetskopiera och komma åt filer.

ReVault finns i två storlekar, 32 GB och 128 GB, och kan bäras som en klocka, ett halsband eller nyckelring. Det säkerhetskopierar automatiskt dokument, foton, musik och kontakter, som därefter kan synkroniseras över telefoner, surfplattor och datorer, vilket utökar minnet på varje enhet. Genom att använda wifi eller bluetooth, kan ReVault strömma musik, video eller synkronisera filer utan internetanslutning.

Intresset för ReVault har varit stort och crowdsourcing-kampanjen på Indiegogo blev framgångsrik. Det bärbara molnet kommer att finnas för leverans i början av 2016.

Läs mer om ReVault här.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton