Så blev en gammaldags leksaksbutik en modern webbshop

Publicerad: 2015-07-01 11:01 | Taggar: Startup-företag Kategorier:

För att öka barns kreativitet öppnade Anne Stampe en gammaldags leksaksbutik med pysselhörna, dit föräldrar och barn kan komma tillsammans. Butiken blev en succé och nu lanseras Muntra barn också på webben.

Anne Stampe vet exakt när hon fick idén till sitt företag. Hennes dotters treåriga kompis följde med hem för att leka, och strax kom frågan om var "paddan" fanns. Det blev en startsignal för Anne som länge hade känt att mobiler och läsplattor lätt tar fokus från samtal mellan föräldrar och barn.

Idén om en pysselkasse som folk kunde prenumerera på började ta form, och en dag gick Anne förbi en ledig butikslokal i utkanten av Lidingö centrum. Anne som tidigare jobbat inom it-branschen tog över lokalen, och i juni 2014 öppnade hon butiken Muntra barn.

– Det är en gammaldags leksaksaffär med mycket fokus på kreativitet i form av pyssel och kreativa leksaker. Det är inte bara en butik där man kommer in och handlar, vi vill bidra med mer än så, vi vill hålla kreativiteten levande, förklarar Anne Stampe.

Pyssla för att varva ned
Själv har hon alltid pysslat med sina barn för att få en paus från arbetet, men hon vet hur vardagen ser ut för många stressade föräldrar. Tiden och orken finns inte alltid, och därför finns en pysselhörna i butikslokalen.

Hit kan man komma med sina barn och varva ner medan man pysslar tillsammans. Allt finns på plats, man behöver inte ta med något, utan man kommer bara hit och börjar pyssla.

Dessutom ordnar Muntra barn pysselkalas och den som vill kan prenumerera på Idas pysselkasse som skickas ut varje månad.

Hemsida efterfrågades
Butiken och pysselkalasen blev snabbt populära och nu har Anne stamkunder från hela Stockholmsområdet. Snart kom frågorna om en hemsida, och Anne insåg att hon skulle kunna utveckla företaget betydligt med hjälp av en webbshop.

– Jag letade efter ett system som fungerade för både butikskassan och webben. Eftersom jag hatar administration måste det vara enkelt. Min banktjänsteman tipsade mig om Sitoo via Telia, och jag blev kär i systemet direkt!

Allt i samma system
Sitoo ingår i Telias urval av molntjänster, App Market, och underlättar för småföretagare som vill effektivisera sitt arbete. Sitoo gör det möjligt att driva handel i alla kanaler, oavsett om det handlar om att starta en webbshop med tilltalande design eller att uppgradera en fysisk butik med ett molnbaserat kassaregister. Eller, som i Annes fall, om man som företagare vill kombinera de båda i ett och samma system. En molntjänst och bra uppkoppling var allt som behövdes.

– Det är användarvänligt och tidseffektivt, att lägga upp en produkt på webben tar en minut, och jag behöver aldrig räkna varor i hyllorna eftersom lagersaldot finns i systemet. Och allt finns i molnet, så jag kommer åt det från alla mina enheter, säger Anne.

För Anne var det den perfekta kombinationen, och hon kunde lätt utforma webbshopen så att den passade den fysiska butikens klassiska stil.

– Man är ju sin egen art director, copywriter och författare när man gör en hemsida, och då behöver man bra stöd. Det fick jag verkligen från Sitoo/Telia, som ville förstå mig och min affär. När en kund kommer in och ber om råd försöker jag ta reda på vad barnet vill ha, Sitoo/Telia gör samma sak – sätter sig in i min affär, ger förslag, och finns där som bollplank! Webbshopen blev verkligen en digital version av den fysiska butiken!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton