Föräldrasmart samarbetar och växer i molnet

Publicerad: 2015-01-30 10:08 | Taggar: Jobba effektivare utanför kontoret, Så har andra gjort med Telias lösningar Kategorier:

Tiina Bruno skapade konceptet Föräldrasmarta Företag för att sprida sina idéer om att koppla föräldrakompetens till företagsnytta. Tack vare molnbaserade verktyg kan hon driva sitt mobila företag och samarbeta smartare oavsett plats, tid på dygnet eller device.

Tiina Bruno hade länge drömt om att starta företag, men ett traditionellt kontor med fast anställda har aldrig lockat. Visionen är ett nätverk av konsulter och samarbetspartners, utspridda över Sverige och världen.

Allting började med idén om att många företag missar värdet med den kompetens som anställda föräldrar utvecklar. Det ledde till konceptet Föräldrasmarta Företag, som hjälper företag ta vara på all kompetens och att vara attraktiva arbetsgivare. Idén knyter ihop arbetet med mångfald & inklusion, jämställdhet, hållbarhet och ledarskap i moderna företag genom en konkret 4-stegsmetod med föräldraskap som exempel.

Office 365 hjälper Tiina att utveckla företaget. Med det molnbaserade samarbetsverktyget kan hon jobba smartare var hon än är, och på vilken device hon än använder. Hon kan knyta till sig konsulter oavsett var de befinner sig, hålla koll på kalendrar, schemalägga möten, dela filer och jobba i samma dokument under webbmöten samt börja lägga upp webbkurser på hemsidan.

- Det är avgörande för mig med ett mobilt arbetssätt för att kunna vara flexibel de dagar jag reser eller är på språng, vilket jag ofta är.

Tiina har kontoret i väskan

En vanlig arbetsdag kan börja med att Tiina håller ett frukostseminarium på ett företag. Därefter sätter hon sig i en hotellobby för ett webbmöte med delad vy ihop med kollegan, som är redaktör för den nya boken som är på gång. Efter lunch med en potentiell kund går hon till ett café, där hon läser mail, samarbetar med kollegorna via delade dokument och tar en fika med en intresserad konsult. Och på tåget hem läser hon mail och gör ett par minnesnoteringar till kommande blogg på hemsidan. 

– En av de största fördelarna med molnet är att allting lagras där och är tillgängligt var jag än är. Och det känns tryggt som småföretagare att oavsett vad som händer med min dator, surfplatta eller telefon kan jag komma åt företagets data, säger Tiina.

Att lösningen är enkel är också viktigt. Det gör att Tiina kan fokusera på verksamheten istället för it och support.

– Till och med jag som har dåligt tålamod med tekniska instruktioner förstår lätt programmen. Det är viktigt, jag inte tid att lära mig komplicerade upplägg.

Digitala verktyg hjälper Tiinas företag att växa

Intresset för Tiinas koncept har vuxit snabbt, även utomlands. Företaget är nu redo att växa både i Sverige och internationellt och Tiina för mycket dialog med allt från möjliga konsulter att ta in till samarbete med forskare, politiker och myndigheter. Hon hoppas att Office 365 kan underlätta samarbetet.

– Det mobila arbetssättet är bra för företaget därför att konceptet handlar om att sprida tankesätt i nätverk, både i Sverige och utomlands, det får inte vara låst till Stockholm och ett kontor. Det är just utbytet av erfarenhet mellan människor i Sverige och utomlands som gör att konceptet och företaget växer.

Läs mer: https://tiinabruno.wordpress.com/

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton