Svenska väskor med modernt sound

Publicerad: 2015-02-12 10:35 | Kategorier:

På det sättet är Spotify utmärkt för att samla ihop sina musikaliska tankar

Den svenska väsktillverkaren Sandqvist grundades 2004 av Anton Sandqvist. Strax därefter fick han sällskap av sin bror Daniel och deras gemensamma vän Sebastian. Deras passion för uteliv i kombination med en uppväxt på landet har gjort ett djupt avtryck på Sandqvists design. Under de senaste åren har företaget breddat sortimentet med tillbehör och även designat väskor inspirerade av kända musiker. Till exempel har Ane Brun gett namn till en vacker datorväska i läder.

- Ane Brun är god vän med vår fotograf, som har sin fotostudio här i våra lokaler. Hon brukade komma hit rätt så ofta. Jag har alltid älskat hennes musik så vi frågade henne om hon var intresserad av att göra en väska tillsammans med oss, berättar Anton Sandqvist.

För tio år sedan jobbade Anton på ett stort internationellt företag. Han reste mycket, hade en hög lön, firmabil och gott ställt men han var uttråkad och sugen på att starta något eget.

- Jag gjorde en väska till mig själv, bara för att jag vet hur man använder en symaskin. Och alla älskade den! Då insåg jag att det inte fanns många väskor för män i en vettig prisklass. Så jag började tillverka väskor i mitt hem, i liten skala.

Anton tänker en stund innan han förklarar Sandqvists musikprofil.

- Jag skulle säga att Sandqvist kan låta som Dungen. Kanske Dungen på Gagnef-festivalen en solig sommardag. Vi har också samarbetat med hiphop-kollektivet Respect My Hustle som vi lärde känna genom Adam Tensta.

Anton berättar att Adam Tensta, Silvana Imam och några andra artister bjöd på en fantastisk show när Sandqvist firade sitt 10-årsjubileum, och att den musikinriktning som de representerar också är en del av Sandqvists musikaliska identitet - han beskriver det som ett modernt Stockholms-sound med en nypa nostalgi.

- Vi har lagt mycket tid på inredningen, så att butiken ska se ut på rätt sätt. Det är viktigt att musiken kommunicerar samma känsla. Därför är Ane Brun, Dungen och Pugh Rogefeldt alla en del av vår musikprofil. På det sättet är Spotify utmärkt för att samla ihop sina musikaliska tankar.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton