Musiken engagerar stammisarna

Publicerad: 2015-02-12 10:10 | Kategorier:

De vill skapa en cool musikatmosfär genom att ge gästerna möjligheten att vara delaktiga

Katarina Ölcafé öppnade hösten 2014. Där serveras perfekt pastrami på rågbröd tillsammans med ett stort urval av lokala ölsorter. Ölcafét har redan hunnit bli ett stamhak för många söderbor i SoFo (söder om Folkungagatan). Bakom den handbyggda baren är hyllväggen fylld med glas, burkar med surkål, senap och en Marshall-förstärkare som spelar Katarina Ölcafés soundtrack.

Två av ägarna, Sten och Jesper, berättar att de har en lång bakgrund i restaurangbranschen. I fjol tog de till sist beslutet att gå ihop och öppna ett eget ställe.

- Vi var tre killar som letade efter en lämplig lokal och till sist hittade vi det här stället. Det var helt perfekt. Det hade varit en sushi-restaurang tidigare. Den 31 maj 2014 hämtade jag nycklarna och vi satte igång direkt att riva den gamla inredningen.

De fick mycket hjälp med arbetet av släkt och vänner, som också bidrog med lampor och andra inredningsdetaljer. Planen var först att öppna i augusti men arbetet tog lite längre tid än de räknat med. Katarina Ölcafé slog upp dörrarna i slutet av september 2014.

- Mycket av grejerna vi har ser ut som fynd från soptippen. Vi jobbar vidare med inredningen men vi gillar känslan av att inte allt är nytt - det bidrar till den speciella atmosfär som vi vill skapa.

Sten och Jesper berättar att de först ville ha ett DJ-bås men att det inte fick plats i den lilla lokalen. Samtidigt ville de skapa en cool musikatmosfär genom att ge gästerna möjligheten att vara delaktiga i musikvalet och på så sätt göra baren till sitt eget ställe. Därför började de med att samla in gamla blandband på kassett från vänner som de spelade på en kassettbandspelare. Sedan hittade de Spotify Business.

- Vi gör en massa spellistor själva. Ofta tittar vi i våra vänners spellistor för att hitta musik vi gillar.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton