Musik som i en cool New York-bar

Publicerad: 2015-02-19 10:47 | Kategorier:

Musiken tillför något viktigt till vårt varumärke

Corinne and Friends är en av de största skönhetssalongerna i Stockholm med ett helhetskoncept inom hår och skönhet. De jobbar också med arrangemang som Top-Model, Pop Idol och schlager- festivalen, med ansvar för hår och ibland även make-up i flera produktioner. Corinne Henrikssons vision är att bli en ledande aktör inom området, inte bara i Sverige utan även internationellt. Corinne and Friends tar hjälp av en professionell DJ för att skapa sin musikaliska identitet.

- Musiken tillför något viktigt till vårt varumärke och jag letar hela tiden efter sätt att nå fram till våra kunder med musik, på samma sätt som Buddha Bar gör så bra. Min salong ska vara personlig och varm och jag vill att mina medarbetare ska ha energi och vara positiva, säger Corinne Henriksson.

Corinne Henriksson uppskattar kalendern i Spotify Business, som gör det möjligt att planera musiken över hela veckan. Salongen använder kalendern för att anpassa tonläget i musiken till tempot i vardagen. Till exempel brukar det vara mer up-tempo fredag eftermiddag men lugnare musik på måndag förmiddag, när kunderna kan vara lite trötta efter helgen.

- Vi vill inte spela något fartigt en måndag morgon, så klart, och inte något som är för kommersiellt heller. Det ska mer vara känslan av att man kommer in på en cool bar i New York eller ett trendigt hotell i Milano.

Det är också viktigt för Corinne att spela musiken lagligt, med respekt för de upphovsrättsliga regler som finns ? inte minst eftersom salongen har många kända musiker bland sina fasta kunder.

- Vi använder Spotify Business för vi vill absolut inte bli uppfattade som några som missbrukar det som många av våra kunder har varit med och skapat, oavsett om de har komponerat musiken, om de är artister, DJ:s eller jobbar med något annat inom musikbranschen.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton