Juse – mobilskalet med solceller

Publicerad: 2015-02-03 15:25 | Kategorier:

Får du panik när batteriet i mobilen börjar ta slut? När mobiltelefonskalet Juse lanseras kan du sluta oroa dig. Det är täckt av solceller och laddar ditt batteri automatiskt så länge det finns tillgång till ”svagt ljus”.

Den globala penetrationen av mobiltelefoner ökar snabbt. Mellan år 2013 och 2017 kommer andelen av världens befolkning som använder mobiltelefon att öka från 61 till 70 procent, skriver medieföretaget eMarketeer i en rapport.

Ur miljösynpunkt är utvecklingen oroande: att ladda alla världens mobiltelefoner kräver nämligen en hel del energi, och ofta kommer den från fossila bränslen.

För att lösa problemet (och dessutom möta den digitala människans stora skräck: batteritorsk) har företaget Juse utvecklat ett mobilskal som kan driva mobiltelefoner med solenergi.

Skalet är täckt av solceller som absorberar energi till ett nano-batteri och oavbrutet laddar batteriet i mobiltelefonen. Du behöver med andra ord aldrig mer plugga in telefonen i el-uttaget eller oroa dig för att stå utan batteri i mobilen.

Allt som behövs för att skalet ska fungera är ”svagt ljus” eftersom Juse solceller är två till tre gånger effektivare än vanliga externa soldrivna laddare, skriver Juse på crowdsourcing-sajten Indiegogo där de lanserade sin innovation förra året.

Just nu har Juse överstigit sitt investeringsmål på 50 000 dollar med råge. Och förhoppningsvis når skalet marknaden under 2015 med ett beräknat pris strax under tusen kronor.

Läs också: 8 tips som får batteriet att räcka längre!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton