Hiphop och sentimental country

Publicerad: 2013-02-13 09:51 | Taggar: Så har andra gjort med Telias lösningar Kategorier:

Musiken är en viktig komponent i Flippin' Burgers atmosfär

Flippin' Burgers öppnade 2012, och redan från början var ambitionen att bara använda de bästa råvarorna. Brödet, som bakas färskt varje dag, utvecklades tillsammans med Magnus Johansson, som är en av Sveriges mest ansedda bagare. På samma sätt mals ny köttfärs varje dag, av kött som levererats från små köttbönder.

- Vi ville bevisa att man kan göra enkla men samtidigt riktigt bra svenska hamburgare, utan några genvägar. Samtidigt vill vi skapa en miljö som påminde om ett klassiskt hamburgerhak, säger Jon Widegren som är en av grundarna.

Jon berättar att de vill skapa en unik stämning med musiken. Musiken ska vara välkomnande men samtidigt personlig. Flippin' Burgers spelar aldrig bakgrundsmusik eller muzak.

- Vi berättar något om oss med musiken. Vi vill vara tydliga med att det här är burgare som vi verkligen tror på och att det här är musik som vi verkligen tror på. Vi är inte är rädda för att spela sånt som kan uppfattas som "fel" på en hamburgerbar. Men jag vill inte heller att musiken ska vara för hög eller påträngande. Det är en balans som vi är medvetna om och och vi spelar gärna Jack Johnson på söndagarna.

Musiken är helt enkelt en viktig komponent i Flippin' Burgers atmosfär och därför är det något som man lägger ganska mycket tid på.

- När jag började med spellistorna hade jag ett helt liv av musik-lyssnande att hämta från. Det blev att jag valde många av mina personliga favoritlåtar. Nuförtiden är det flera av våra anställda som bidrar med musik till spellistorna.

En inspirationsresa till USA gav också inspiration till musikvalet. Därför finns det en rejäl dos av både hiphop och sentimental country i spellistorna, berättar Jon Widegren.

- En restaurang ska spela den musik som ägarna tror på. Försök inte att skapa en musikprofil som du inte riktigt står för! Då riskerar du att tappa din identitet och det tjänar ingen på. Du kan inte heller bara spela musik som du tror att alla gillar. Du måste lägga in sånt du gillar själv också, annars är det ingen idé.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton