Fyra jobbtrender 2016

Publicerad: 2015-12-10 10:54 | Kategorier:

Snart är det nytt år och det medför spännande förändringar för företag. Sajten fastcompany.com har listat jobbtrender vi kommer att se mer av under 2016, här är några av dem.

1. Distansarbete först
Arbetsklimatet har på senare år blivit allt mer positivt inställt till att arbeta mobilt och på distans. Denna tendens kommer att fortsätta och nästa år spås ett paradigmskifte ske. Vi kommer att gå från möjligheten att arbeta mobilt till att det blir grundstenen i verksamheter. Tidigare har uttrycket varit ”Remote friendly” men under 2016 kommer vi istället tala om ”Remote first”.

2. Videoformatet tar över
Redan i våras framhöll internetgurun Mary Meeker i sin årliga trendspaning att video blir riktigt hett det närmsta året. Och visst hade hon rätt, livestreamingtjänster som Periscope och Meerkat har fått ett stort genomslag och likaså videochatt-appen Snapchat. 2016 kommer videoformatet även att hitta in konferensrummen och vi får se det ersätta Powerpoint-dokumenten.

3. Chefen som inspiratör
Glöm en silo-struktur där chefen är makthavaren som styr med järnhand, det moderna ledarskapet genomgår en förändring. 2016 blir chefens främsta roll blir att inspirera och möjliggöra för de anställda att göra ett bra jobb, samtidigt som mätbara mål blir mindre viktiga.

4. Allt fler konsulter
I framtiden spås de fastanställda bli allt färre. Redan nu ser man att antalet som är egenanställda och arbetar på konsultbasis blir allt fler, och denna siffra kommer bara att öka. Enligt fastcompany.com kommer det exempelvis att efterfrågas specialistkunskaper inom komplexa områden som it.

Källa: http://www.fastcompany.com/3052836/the-future-of-work/6-ways-work-will-change-in-2016

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton