navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Dagsljus och grönska viktigast på kontoret

Publicerad: 2015-12-01 10:17 | Kategorier:

Det är många faktorer som kan påverka hur man trivs på jobbet. Enligt en nyligen genomförd undersökning är det dagsljus och grönska som står högst upp på kontorsönskelistan.

Dags att inhandla krukväxter till kontoret! Nu är det nämligen bevisat att vi arbetar bättre på ett kontor som har fönster och gröna växter, åtminstone enligt en undersökning som genomförts av forskningsföretaget Robertson Cooper.

I rapporten Human Spaces sammanfattas undersökningen som baseras på 3 600 kontorsanställda i åtta länder, inklusive Sverige. Bland de tillfrågade arbetar 80 procent i stadsmiljö, och nästan hälften av dem uppgav att de saknar dagsljus på sin arbetsplats.

Studien visar att tillgång till dagsljus och gröna växter på arbetsplatsen ökar produktiviteten med åtta procent och välbefinnandet med 13 procent. Det framgår också av studien att ett positivt resultat nås redan vid användande av färger och material som påminner om naturen.

Detta vill kontorsarbetare i Sverige helst ha på sina kontor:

1. Naturligt ljus 39 %
2. Havsutsikt 33 %
3. Privat kontor 26 %
4. Ljusa färger 22 %
5. Levande växter inomhus 18 %

Läs mer om studien här.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right