Årets ord är en emoji

Publicerad: 2015-12-21 12:19 | Kategorier:

Varje år utser The Oxford Dictionaries årets ord. 2015 vann en bild, nämligen emojin som föreställer ett ansikte som gråter av skratt.

2015 blev året då The Oxford Dictionaries för första gången någonsin utsåg ett bildtecken som årets ord. Förklaringen till det är att användandet av emojis har exploderat under året, och valet av ”ansiktet som gråter av skratt” var logiskt – då det är den emoji som används mest i världen. Enligt SwiftKey stod det skrattgråtande ansiktet för 20 procent av allt emoji-användande i Storbritannien under året, och i USA stod det för 17 procent av alla använda emojis.

Emojis fyller luckor i språket
– Det traditionella alfabetet kämpar för att möta kraven på den snabbhet och det bildfokus som finns i 2000-talets kommunikation. Därför är det inte överraskande att emojis har klivit in i vårt språk för att fylla luckorna – de är flexibla, omedelbara och kan sätta tonen i en konversation på ett vackert sätt. Dessutom överbryggar de språkliga barriärer, sade Casper Grathwohl, ordförande i Oxford Dictionaries i ett uttalande.

Nätkulturen påverkar
Utnämnandet av en emoji som årets ord 2015 bygger vidare på en trend att välja ord associerade med nätkultur. 2012 års ord i USA var ”GIF” och årets ord 2013 i både USA och Storbritannien var ”selfie”.

Läs mer: http://blog.oxforddictionaries.com/2015/11/word-of-the-year-2015-emoji/

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton