Använd arbetstiden smartare med Yast

Publicerad: 2015-12-21 11:30 | Kategorier:

Tid är pengar, därför gäller det att ha koll på vart arbetstiden som dina anställda lägger ner på projekt tar vägen. Yast är en tjänst i Telias Appmarket som gör just detta, och dessutom på ett användarvänligt sätt.

För företag med anställda som jobbar i projekt kan det vara knepigt att hålla koll på hur många timmar som gått åt till ett visst projekt och vem som har jobbat med vad.

Det finns en uppsjö verktyg för att lösa det här problemet, men ofta kan appen, programmet eller webbtjänsten vara onödigt svåranvänd, eller göra för många saker på en gång. I Telias utbud av tjänster på Telia Appmarket finns Yast, ett tidredovisningssystem som siktar på att vara enkelt – utan onödiga krusiduller.

– Många bolag söker efter någon form av tidredovisningsverktyg. Yast har fått pris för sitt enkla gränssnitt och att det är just ett tidredovisningsverktyg, varken mer eller mindre, förklarar Frida Ahrenby, sälj- och marknadsansvarig för molntjänster på Telia.

Överblick över tid och budget
I Yast har du en visuell tidslinje med färgkodade projekt, vilket ger dig en översikt över pågående projekt och inrapporterad tid. Genom att både du och dina kollegor kan rapportera per timme och intäkt i samma projekt blir teamarbetet enklare. Du kan även ange en tidsbudget för projekten för att se om de ligger i fas med planeringen.

– Projektet har kanske fått en maxgräns på 45 timmar; då kan man hela tiden se hur man ligger till tidsmässigt mot vad man har tänkt från början, säger Frida Ahrenby. Dessutom kan man sätta ett budgettak i projektet och fördela timmarna beroende på hur mycket varje konsult kostar i timmen.

Detaljerat faktureringsunderlag
När projektet är avslutat har du ett detaljerat underlag för snabbare fakturering.

– Med Yast skapar du enkelt detaljerade rapporter för projekt, delprojekt och uppgifter. Projektstrukturerna har en enkel navigering som liknar en vanlig filhanterare.

Bakom Yast ligger det norska bolaget Rocketfarm AS med säte i den lilla orten Sogndal i västra Norge. Yast lanserades 2010 och har funnits i Telias Appmarket sedan 2013. Yast kostar 79 kronor i månaden per användare, men finns även i en gratisversion för personligt bruk om du vill testa tjänsten.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton