Stresscoach på handleden

Publicerad: 2015-08-27 11:22 | Kategorier:

Marknaden har formligen exploderat av kroppsnära tekniska prylar, wearables, med smarta funktioner. Den nya produkten Hidn tempo är inget undantag. Den ser ut som ett vanligt klockarmband men är en bärbar kroppssensor som är till för att lära oss hantera stressen bättre.

Det är det svenska startup-företaget Hidn.technology som ligger bakom den nya stresscoachen utformad som ett klockarmband. Det finns två elektroder på undersidan av armbandet, och dessa läser av förändringen i hudens ledningsförmåga genom en teknik som kallas Galvanic skin respons.

– Marknaden för wearables har varit en lekplats för ingenjörer med intresse för teknik och grafer. Vi såg snabbt att det riktiga värdet av kroppssensorer inte är att få se en siffra på en graf, utan att faktiskt ta den informationen till riktig kunskap som kan hjälpa dig att nå förbättringar. Det har inte funnits på marknaden förrän idag, säger Jonas Angleflod, vd och grundare av hidn.technology.

När stressen ökar kommer appen att larma och be dig svara tre frågor om vad som händer. Dina svar gör att appen kan lära sig mer om just din stress. Tanken är att den ska hjälpa dig att vidta åtgärder genom att lära dig hur du ändrar dina stresspåverkande beteenden och hur du kan göra avkopplingsövningar.

Åtgärdsprogrammet är framtaget i samarbete med psykologer och terapeuter och utformat för att hjälpa dig hitta åtgärder kring dina stresspåverkande beteenden, avslappning och återhämtning.

– Enkelt uttryckt fungerar Hidn tempo som din personliga stresscoach som hjälper dig nå insikt och kunskap om din stress så att du kan vidta åtgärder för att kontrollera den, säger Jonas Angleflod.

Hidn tempo planeras att lanseras under hösten 2015 och kommer att säljas i form av ett paket där man får produkten och tillgång till tjänsterna i 18 månader. Priset är satt till cirka 90 kronor per månad.

Läs mer om den här.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton